Obeležena slava Kulturnog centra Laza Kostić Obeležena slava Kulturnog centra Laza Kostić
nedelja, 01 novembar 2020 09:38

Obeležena slava Kulturnog centra Laza Kostić

Kulturni centar „Laza Kostić“ u Somboru obeležio je danas slavu Svetog apostola Luku, zaštitnika slikara i umetnika. U prisustvu malog broja zvanica, u skladu sa merama prevencije širenja virusa korone, Slava je proslavljena prema običajima i tradiciji.

Ovogodišnji kum gradonačelnik Antonio Ratković predao je kumstvo zamenici Ljiljani Tici.

Direktorka Kulturnog centra Vesna Paštrović zahvalila se prisutnima u galeriji što su našli način da i ove godine proslave Slavu.

Jevanđelista Luka, Grk po rođenju, pre krštenja neznabožac, jedan je od apostola. Po zanimanju lekar, bio je izuzetno obrazovan, sa velikim darom za slikarstvo. Naslikao je tri ikone Bogorodice sa Hristom koje su postale uzor svim kasnijim ikonama majke Božije, pa se smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.