RADNIČKI 1912 IZ SOMBORA Jedini cilj Prva liga RADNIČKI 1912 IZ SOMBORA Jedini cilj Prva liga
subota, 25 jul 2020 10:59

RADNIČKI 1912 IZ SOMBORA Jedini cilj Prva liga

Prvi dani prelaznog roka za somborski Radnički 1912 protiču u više nego radnoj atmosferi.

Sekretar kluba Milan Gagrčin ima pune ruke posla, jer je mnogo onih koji bi da karijeru nastave u somborskom trećeligašu. To je donekle razumljivo, pogotovo što je Radnički 1912 svrstan u red najorganizovanijih klubova na ovim prostorima sa preciznim i jasnim ciljem.

- Mi smo se odavno izjasnili da nam je opredelenje prvo mesto. Od toga ne odustajemo. Verovatno da je to jedan od razloga što mnogi žele da budu deo našeg kolektiva, ali o tome ko će igrati i koga ćemo angažovati odlučuje isključivo stručni štab - kaže sekretar kluba Milan Gagračin i dodaje: - Do sada su nam pristupili Nikola Ićitović i Ognjen Šveljo (Bratstvo 1946 Prigrevica), Marko Anđić (Bačka, Subotica), Nemanja Ladić (Spartak Subotica), Zlatko Liščević (Trajal, Kruševac), Nemanja Mladenović (Mačva, Šabac) i Aleksandar Popović (Radnički, Kragujevac). Klub je napustio jedino Nemanja Bošković (Mladost, Novi Sad) dok su na pozajmicu ustupljeni Uroš Lazić (Sloga, Čonoplja) i Veljko Vukadinović (Mladost, Apatin).
Somborci očekuju da se da izabranici novog stratega Radničkog Nebojše Maksimovića od starta krenu ka vrhu tabele Srpske lige Vojvodina. Taj projekat započet je u vreme dok je na klupi Somboraca sedeo Ivan Gvozdenović, koji je u dogovoru sa klubom otišao u Saudisku Arabiju, a na njegovo mesto doveden je iskusni i puno puta provereni Maksimović. On svoju fudbalsku karijeru ispisuje tako što je bio nekadašnji igrač Crvene zvezde, a trenerski zanat usavršavao je vodeći nekoliko srpskih klubova,a oslednjih godina boravio je u Kini.

- U startu želim da naglasim da sam prijatno iznanađen ovim što sam zatekao u Somboru. Klub je vrhunski organizovan i poseduje sve ono što je neophodno za igranje u saveznom rangu takmičenja, pa ne čudi što nas ubrajaju u krug glavnih favorita za naslov prvaka. Radnički ima idealne uslove za rad, dobar igrački potencijal, agilnu upravu i uspešan omladinski pogon što je veoma bitno za dugoročan i kvalitetan opstanak kluba. U takvom okruženju ne preostaje nam ništa drugo nego da se radom i dobrim igrama odužimo ljudima koji su nam ukazali poverenje - kaže kormilar somborskog trećeligaša Nebojša Maksimović.

Želje su ponekad veće od realnosti. I pored toga što su Somborci u pet kontrolnih susreta pokazali zavidan kvalitet i ostvarili pobede protiv Spartaka iz Subotice (1:0), Bačke iz Bačke Palanke (1:0), Vojvodine iz Bačkog Gradišta (8:0), Sloge iz Čonoplje ( 4:1) i beogradski srpskoligač Stepojevca ( 2:1).

- Igrački kadar selektirao je moj predhodnik i prijatelj Gvozdenović u čije odluke ne sumnjam. Sačuvan je kompletan kostur tima iz prošlog prvenstva i dovedeno je nekoliko dobrih pojedinaca. U ovom trenutku veoma bitan je odnos igrača prema obavezama. Drago mi je da se zalažu i što smo na dobrom putu da start takmičarske sezone dočekamo spremni i orni za duge i naporne prvenstvene okršaje. Daleko smo od željene forme i to je logično, jer ne bi bilo dobro da smo već sada u onoj fazi koju očekujemo za premijerne utakmice. U kontrolnim susretima smo prikazali određeni kvalitet, međutim ima prostora da se u pojedinim segmentima napravi pomak. Pravu sliku snage tima moćemo da vidimo tek nakon što budemo odradili naredni deo priprema. Sada su igrači umorni, noge su im teške i to se odrazilo u pojedinim susretima, ali celokupno gledano, mogu biti zadovoljan dosadašnjim učinkom- konstatuje Maksimović.

Izvor: Dnevnik

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti