Država će plaćati 60% minimalca za jul i avgust Država će plaćati 60% minimalca za jul i avgust
petak, 24 jul 2020 05:35

Država će plaćati 60% minimalca za jul i avgust

Država će za jul i avgust za preduzetnike i sve radnike mikro, malih i srednjih preduzeća isplatiti 60% od minimalca, odložiće, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za još mesec dana plaćenje poreza i doprinosa i pokrećemo novi projekat "Moja prva plata". Ovo su nove mere u cilju suzbijanja ekonomske krize koju je izazvala pandemija virusakorona koje je najavio predsednik Srbije.

Vučić je naglasio i da je sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković razgovarao o dodatnom moratorijumu na kredite pod određenim uslovima, kako za pojedince, tako i za preduzeća, bar za još dva meseca.

Ističe da država ima dovoljno sredstava da direktno još novca da privredi, kako bi osnažila je privredu, a naročito preduzetnike od frizera, obućara do proizvođača nameštaja.

-Daćemo za dva meseca, za jul i avgust, po 60% od minimalca za sve njihove radnike. Tri meseca smo privredi isplatili pun minimalac, još dva meseca isplaćujemo po 60% - rekao je Vučić.

Kaže da će država odložiti najmanje još jedan mesec plaćanje poreza i doprinosa, iako će to, ističe, državu koštati 300 mil evra.

Vučić je najavio da uskoro kreće projekat Moja prva plata, koji podrazumeva da će država devet meseci plaćati preduzetniku 20 000 dinara za zapošljavanje jednog srednjoškolca, a fakultetski obrazovanog 24 000 dinara.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti