Predstavljanje knjige "Tabakera grofa" 16. juna u Somboru Predstavljanje knjige "Tabakera grofa" 16. juna u Somboru
sreda, 10 jun 2020 08:13

Predstavljanje knjige "Tabakera grofa" 16. juna u Somboru

Predstavljanje knjige "Tabakera grofa" Šekeriša Borislava Kosanovića, održače se je za utorak, 16. jun 2020. godine, u 18 sati, na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (Trg cara Lazara 3) u Somboru.
Svedočanstvo jednog vremena nezamislivih protivrečnosti, gorko ali izuzetno vredno, ovo je predeo u koji se pristizalo sa svih strana. Mnogih svedoka tog vremena više nema, neki su posustali, kao igračke potrošenih baterija, umorni od nemilosrdne igre v(j)etrova koji duvaju sa svih strana, preteći da nam zauvek izbrišu tragove i sećanja.

(Snežana Pisarić Milić)

Borislav Kosanović (1982), je pesnik i pisac, koji je do sada objavio tri zbirke poezije: „Kada se snovi sruše”, „Četiri nijanse ljubavi” i „Pesnici umiru mladi”, kao i romana „Pod sjenkom bukove šume”, odnosno romansirane biografiju glumca Lazara Rokvuda „Povratak”. Kosanović je dobitnik nagrada Arte kuće za pesnika godine 2014. i 2015. godine. Njegov roman „Pod sjenkom bukove šume” su u Arte kući proglasili romanom 2016. godine.

U programu učestvuju: Vladimir Vujinović i Borislav Kosanović.
Domaćin večeri: Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke Karlo Bijelicki.

Program će biti održan uz poštovanje svih propisanih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

Izvor: RTV

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...