ponedeljak, 21 oktobar 2024 07:04

Somaratonci najbrojniji na Apatinskom polumaratonu

Članovi atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora trkački vikend su započeli na Fruškoj Gori gde je održan jubilarni deseti planininski maraton. Veoma zahtevnu trasu od 25 kilometara uspešno su savladali Monika Bognar i Damir Ivković.

Dan kasnije u nedelju održana je još jedna planinska trka. U pitanju je bilo poslednje ovogodišnje izdanje trka u organizaciji ‘’West Serbia Trail’’-sa. Trčalo se na planini Povlen gde je najzahtevniju deonicu u dužini od 12 kilometara sa 600 metara uspona savladao Miroslav Liščević dok su deonicu od 7 kilometara sa 300 metara uspona savladali Aleksandar Martinović, Daniel Šokac kao i Damjan Šokac kojem je ovo bila prva planinska trka. Avantura stazu u dužini od 9 kilometara istrčali su Ivana i Vojin Šokac. Tokom cele sezone na planinskim trkama sa ‘’Somaratoncima’’ je trčao i Nino Eror iz Planinskog društva ‘’Radivoj Simonović’’ Sombor.

Takođe u nedelju 20.10.2024. godine održano je 28. izdanje Dunavskog polumaratona koji je okupio 700 finišera iz 12 zemalja. ‘’Somaratonci’’ su i ove godine bili najbrojini klub na trci te je više od 30 trkača istrčalo jednu od deonica na ovom takmičenju. Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra istrčali su Predrag Gagić, Đuka Čeljuska, Nedeljko Katić, Branislav Katić, Mario Kundit, Zoran Nikolić, Ilija Zvekanov, Arpad Šarkezi i Boško Jerković drugi u svojim starosnim kategorijama, Vesna Bjelan prva u starosnoj kategoriji, Maja Bodrožić i Biljana Vezmar kao druga u svojoj starosnoj kategoriji. Na trci na 10 kilometara najuspešnija je bila Damjana Perenečević koja istrčala četvrto mesto u generalnom plasmanu i drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Trku na 10 kilometara istrčali su i Radmila Milašinović treća u kategoriji, Danica Grujić Firanj prva u kategoriji, Tijana Odobašić, Mina Bošnjak, Dejan Nikolić prvi u svojoj starosnoj kategoriji, te Boško Elek i Branko Nenadić. Deset kilometara, ali u štafetama 2 x 5 kilometara istrčali su Robert Lalić Ark ‘’Somaraton’’ i Jelena Čortan iz ARSU ‘’Sledi me’’ koji su zauzeli sjajno treće mesto. Štafetno su u Apatinu trčali i Dragana Bogojević, Isidora Bulajić i Tamara Berleković. U disciplini nordijsko hodanje na 10 kilometara još jednom šampionskom titulom i pobedom okitio se Bogdan Nikolić dok je Đorđe Rackov uspešno završio deonicu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Klimatske promene ubrzavaju zagrevanje okeana, što tera ajkule da napuštaju koralne grebene Ajkule su ključne za održav...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.