ponedeljak, 21 oktobar 2024 04:13

Brkićeva blokada za pobedu Džokera

 

Derbi meč trećeg kola AdmiralBet KLS opravdao je sva očekivanja. U veoma neizvesnom meču gosti iz Sombora su u uzbudljivoj završnici bili srećniji te su na kraju minimalno slavili sa 71:72. Junak utakmice, ujedno i statistički najkorisniji igrač meča bio je dvostruki MVP prva dva kola Košarkaške lige Srbije, Veljko Brkić koji je uspeo da izblokira Rodriguesa na polaganju u poslednjoj sekundi i tako obezbedio nova dva boda svom timu.

Čačani su dominirali tokom čitavog meča, od samog sudijkskog zvižduka su vodili. Sredinom druge deonice su prvi put stigli do dvocifrene prednosti, a najveću prednost su imali u 18. minutu kada su imali +11. Ipak, Somborci su poenima Kljajevića i trojkom Ivoševa spustili zaostatak na minus 6 (39:33). Čačači drugo poluvreme otvaraju serijom 8:0 za 47:33.

Neizvesnost kreće u finalnoj četvrtini kada su Henson i Brkić (2) trojkama doveli svoj tim na 62:60. Nekoncentrisanost Čačana u finišu, dve izgubljene lopte u poslednjem minutu koštala iz je pobede. Ivošev je pogodio iz daljine za 71:68, potom je Henson vezao četiri poena, usledila je gore pomenuta blokada Brkića za konačnih 71:72.

U pobedničkom timu Brkić (12 skokova) i Henson su ubacili po 20 poena, Ivošev četiri manje, uz devet skokova. Simić i Kljajević su pridodali po šest, dok su Jurček i Roberts postigli po dva poena.

Naredni meč u najjačoj košarkaškoj ligi Srbije Džoker će odigraće u petak, 25. oktobra od 18 časova u Gradskoj hali Mostonga protiv ekipe Mladosti iz Smederevske Palanke.

Slobodno vreme

Lifestyle

Klimatske promene ubrzavaju zagrevanje okeana, što tera ajkule da napuštaju koralne grebene Ajkule su ključne za održav...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.