petak, 11 oktobar 2024 04:36

Otvoreni Miholjski susreti sela u Kljajićevu: Bogatstvo kulture, tradicije i umetnosti

Ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije „Miholjski susreti sela“, održava se u naseljenom mestu Kljajićevo, u okviru četvorodnevnog programa, bogatog kulturnim, likovnim, umetničkim, sportskim i edukativnim sadržajem. Tim povodom, zamenik gradonačelnika Milan Stakić i pomoćnica gradonačelnika Jovana Miljević, prisustvovali su svečanom otvaranju manifestacije i Miholjdanskom poetsko – muzičkom susretanju.

Zamenik gradonačelnika Milan Stakić tom prilikom je pozdravio domaćine i goste manifestacije, te zvanično otvorio Miholjske susrete sela.

„Poštovani, sugrađani, dragi prijatelji, vredni domaćini, čast i zadovoljstvo mi je da vas pozdravim ispred Grada Sombora i u svoje lično ime. Ova manifestacija se po treći put održava u našem gradu. Posle Čonoplje i Stanišića, domaćin je konačno i Kljajićevo, s tim što će u Kljajićevu, umesto tri, manifestacija trajati 4 dana. Proglašavam manifestaciju otvorenom i želim vam da je uspešno sprovedete“, rekao je Stakić.

Tokom prvog dana manifestacije, otvorena je izložba sa 26. likovne kolonije „Visovi“ Kljajićevo i održan je 6. memorijal Miloša Pejovića Peje. Drugi dan je predviđen za otvaranje manifestacije i sadržao je Miholjdansko poetsko – muzičko susretanje, dok je za treći dan pripremljena izložba rukotvorina i tradicionalnih kolača i starih zanata u organizaciji UG „Rubac“, nakon čega će u večernjim časovima, u Bioskopskoj sali u Kljajićevu biti održano Veče folklora u organizaciji SKUD „Đurđevak“. Poslednji dan manifestacije predviđen je za sportsko – edukativni dečiji dan u prirodi, na Velikom bačkom kanalu u Kljajićevu.

Miholjski susreti sela su događaj koji organizuje i finansira Ministarstvo za brigu o selu sa ciljem obogaćivanja društvenog i sportskog života stanovnika u selima i negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa na seoskom području. Na teritoriji Grada Sombora, održavaju se po treći put.

Slobodno vreme

Lifestyle

Rastu grudi ili testisi, hormoni luduju, roditelji postaju glupi. Tako je oduvek kad dođe pubertet. Ali, zašto on nastup...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.