petak, 11 oktobar 2024 07:57

U Somboru otvorena 63. biciklistička „Trka kroz Srbiju“

U Somboru je juče, ispred zgrade “Županije“, svečano otvoreno 63. izdanje biciklističke „Trke kroz Srbiju“.

Reč je o sportskoj manifestaciji sa jednom od najdužih tradicija u Srbiji, koja je prvi put održana 1939. godine i danas spada među najveće biciklističke trke u ovom delu Evrope. Ovogodišnje izdanje „Trke kroz Srbiju“ okupilo je učesnike iz 20 zemlja koji će se tak, a odvijaće se u tri etape i to: Sombor – Novi Sad, Novi Sad – Zrenjanin i Zrenjanin – Požarevac, gde će najbrži dobiti nagrade na svakoj etapi.

Prilikom otvaranja učesnike je pozdravio gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković izrazivši zadovoljstvo što baš Sombor, grad sporta i grad biciklista, ima tu čast da bude polazna tačka 63. međunarodne „Trke kroz Srbiju“.

„Sombor ima preko 100 sportskih klubova, pa tako i 2 veoma uspešna biciklistička kluba čije takmičare srećemo na putevima dok vredno treniraju. Zanimljivo je i da je Sombor poznat kao grad biciklista, gde se svakodnevno, i leti i zimi, bicikl koristi kao prevozno sredstvo. Verujem da je i to jedan od razloga za uspehe somborskog biciklizma, te što i u ovom takmičenju danas imamo dva reprezentativca, zbog čega nam je posebno drago što je upravo Sombor dobio tu čast da bude jedan od domaćina ovog takmičenja. Znam da će svi učesnici sutra u potpunosti biti fokusirani na trku, ali se nadam i da će im biti prijatno i zanimljivo da voze deonicu kroz naš grad“ poručio je gradonačelnik.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić poželeo je učesnicima uspešnu trku, odlične drumove i odlične rezultate, a prisutne je pozdravio i predsednik Biciklističkog savaza Republike Srpske Vladimir Kuvelja.
Manifestaciju je zvanično otvorio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

„Ponosni smo što što ova trka, koja predstavlja značajno takmičenje drumskog biciklizma, kreće baš iz Sombora, grada za koji se slobodno može reći da je grad bicikala. Učesnici ovog takmičenja imaće priliku da u tri etape prođu kroz Novi Sad, Zrenjanin i Požarevac. Uveren sam da će pored sportskog izazova koji ova trka nosi, imati priliku da uživaju u lepotama naše zemlje i gostoljubivosti našeg naroda“ poručio je Basta istakavši da Pokrajinska vlada daje veliku podršku biciklizmu jer pored sportskog karaktera, biciklizam promoviše i sve aspekte zdravih stilova života.

U 63. “Trci kroz Srbiju“ učestvuju biciklisti iz Francuske, Velike Britanije, Holandije, Italije, Švedske, Švajcarske, Slovenije, Irske, Austrije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Tajlanda, Poljske, Ukrajine, Slovačke, Novog Zelanda, Eritreje i Bosne i Hercegovcine.

Slobodno vreme

Lifestyle

Rastu grudi ili testisi, hormoni luduju, roditelji postaju glupi. Tako je oduvek kad dođe pubertet. Ali, zašto on nastup...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.