četvrtak, 10 oktobar 2024 06:57

Koje automobile kupuju Somborci

Somborci su za kupovinu polovnog automobila spremni izdvojiti od 5 do 15.000 evra, u zavisnosti od tipa i stanja u kom se vozilo nalazi.

Cene se u odnosu na prošlu godinu nisu menjale, ipak beleži se znatan pad prodaje dok je povećana kupovina novih automobila, dok uvoz polovnjaka iz Amerike neće mnogo uticati na prodaju polovnih automobila iz Evrope iz prostog razloga što se kultura vozača iz Amerike ne uklapa u standarde kupaca u Srbiji smatra Slaviša Šajinović, koji se prodajom polovnih automobila bavi više od 2 decenije.

"Oni to jako loše održavaju,a to ne ide u prilog našim kupcima,ljudi traže da su auta održavana, da imaju neku servisnu istoriju,da su očuvana, a to tamo ne mogu da nađu", smatra Šajinović.

Vozila iz Amerike imaju određene razlike u odnosu na evropske proizvođače.

"Veća je kubikaža, problem je sa rezervnim delovima. Kupci koji bi se odlučili da uvezu auto iz Amerike imali bi posle problem kupovine rezervnog dela,zato što ti auti koji se proizvode za Ameriku I za Evropu nisu isti,to pričam o evropskim brendovima. Cena dovoza I samog transporta tog vozila u našu zemlju bi verovatno puno koštala. Biće sigurno pojedinaca koji će neke kolekcionarske primerke da uvezu, čisto radi nekih svojih potreba ,ali mislim da nekog masovnog uvoza neće biti", kaže Šajinović .

Večita dilema kupaca u Srbiji je da li kupiti polovan ili nov automobila,a što se tiče uvoza polovnjaka iz Amerike,ta mogućnost ipak najviše raduje kolekcionare oldtajmera koji će rado potrošiti na kupovinu teže dostupnih lepotana.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Rastu grudi ili testisi, hormoni luduju, roditelji postaju glupi. Tako je oduvek kad dođe pubertet. Ali, zašto on nastup...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.