subota, 05 oktobar 2024 07:43

Održan konstruktivan sastanak na temu izgradnje marine u Bezdanu: Veliki turistički potencijal grada

U zgradi Županije, danas je održan radni sastanak na temu unapređenja i razvoja turizma, kao i izgradnje marine u Bezdanu koja predstavlja jedan od najvećih turističkih projekata u Somboru. Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, šef Odseka za infrastrukturne projekte u turizmu Ministarstva turizma i omladine Zoran Ostojić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sa saradnicima i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković.

Konstruktivan i produktivan sastanak tokom kojeg su se predstavnici državnih i pokrajinskih organa, te lokalne samouprave usaglasili oko mnogobrojnih pitanja iz oblasti turizma, nastavljen je konferencijom za medije, kako bi se građani informisali o daljim planovima za izgradnju marine u Bezdanu i mnogim drugim projektima iz oblasti turizma.

Gradonačelnik Antonio Ratković se tom prilikom zahvalio Ministarstvu turizma i omladine i Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam na tome što su prepoznali značaj izgradnje marine u Bezdanu, kao i na tome što će u najvećoj meri doprineti da se projekat izgradnje i realizuje.

„Pre svega mi je veliko zadovoljstvo što danas imamo priliku da razgovaramo o marini u Bezdanu. Grad Sombor i Ministarstvo turizma i omladine je dogovorilo dinamiku radova i očekujemo početak radova u 2025. godini. Ono što nas svakako očekuje je proglašenje lučkog područja. Veoma bitno je i to da će se ovaj projekat realizovati u dve godine i jedan je od najvećih turističkih projekata našeg grada. Svakako da izgradnjom marine u Bezdanu, ne želimo da tu stanemo, nego želimo da kao grad Sombor, sva ostala naseljena mesta dodatno uključimo kako bismo još više sadržaja na Velikom bačkom kanalu uradili u narednim godinama. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu turizma i omladine i Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam što su prepoznali ovaj projekat i što će nam pomoći u najvećoj meri da ga i realizujemo. Mi smo danas govorili i o drugim projektima u sferi turizma koji su aktuelni za naš Grad i korak po korak, verujem da ćemo ih i realizovati“, rekao je gradonačelnik Ratković.
„Državni sekretar Uroš Kandić izjavio je da će Ministarstvo turizma i omladine u potpunosti finansirati projekat izgradnje marine u Bezdanu i da će se većom posećenošću turista,otvoriti prilika za dalji razvoj svih grana privrede.
„Pre svega, Ministarstvo turizma i omladine će u potpunosti finansirati izgradnju marine u Bezdanu, dok će Grad Sombor pripremiti projektnu dokumentaciju, nakon čega ćemo mi po sistemu ključ u ruke u toku dve godine izgraditi u potpunosti marinu koja je veoma značajna jer je ovde faktički, na teritoriji grada Sombora, ulaz u Srbiju sa strane Dunava. Ovo je velika razvojna šansa i mi ćemo je svakako iskoristiti. Pored toga što ćemo raditi marinu u Somboru koju smo dogovorili, mi smo već ugovorili izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Banoštoru u opštini Beočin, takođe na Dunavu, a pored toga, radimo i objekte nautičkog turizma i u Donjem podunavlju. Sa projektom marine u Somboru, verujem da ćemo doprineti još većoj posećenosti turista koji dolaze kruzerima Dunavom i koji će pristajati u naša mesta, čime će i ostale grane privrede imati veće razvojne šanse“, rekao je državni sekretar Kandić.

Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević, izjavio je da su zajedničkim ulaganjima republičkih i pokrajinskih organa, te lokalnih samouprava, ostvareni izvanredni rezultati u turizmu i da je cilj da se taj pozitivan trend nastavi i u narednim godinama.
„Zadovoljstvo je danas biti u Somboru gde je u prethodne četiri godine Pokrajinski sekretarijat za Grad Sombor izdvojio preko 125 miliona direktnih ulaganja u pomoć privrednim i turističkim subjektima što svakako daje i ovaj rezultat u povećanju broja noćenja na teritoriji grada Sombora. Danas svedočimo najboljim rezultatima u turizmu na teritoriji Republike Srbije i upravo sva ova ulaganja koja smo imali, da li preko Ministarstva ili Pokrajinskog sekretarijata, daju dobar rezultat i obavezuju nas da nastavimo dalje da ulažemo da bi u 2025. godini mogli da svedočimo kao o rekordnoj godini“, izjavio je pokrajinski sekretar Ivanišević.

Sastanku su prisustvovali i Slavoljub Arsenijević, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Jovana Miljević, pomoćnica gradonačelnika za oblast socijalne zaštite, Uroš Buzadžić, pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma, Ivan Šimunov, pomoćnik šefa Kabineta gradonačelnika i Jovan Uzelac, v.d. direktora Turističke organizacije grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Rastu grudi ili testisi, hormoni luduju, roditelji postaju glupi. Tako je oduvek kad dođe pubertet. Ali, zašto on nastup...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.