subota, 05 oktobar 2024 07:40

U Somboru uručeni ugovori o sufinansiranju ženskog preduzetništva i zanata

Grad Sombor je i ove godine nastavio da podržava lokalne preduzetnike i zanatlije, a u okviru tih mera, danas su dodeljeni ugovori o sufinansiranju ženskog preduzetništva i starih i umetničkih zanata, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

U svečanoj sali zgrade "Županije" ugovore je preduzetnicama i zanatlijama uručio član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić.

On je istakao da se zbog velikog interesovanja, za sledeću godinu u gradskom budžetu planiraju još veća sredstva za ovu namenu.

Nakon sprovedenog konkursa 21 preduzetnica dobila je od Grada Sombora novčana sredstva, koja su namenjena, pre svega, za nabavku opreme i materijala, ali i za organizaciju događaja.

Na konkurs su se javile preduzetnice koje se, između ostalog, bave oblastima grafičkog dizajna, cvećarstva, programiranja, knjigovodstva, fotografskih usluga, frizerskih usluga, stomatologije, advokature, trgovine, usluga čišćenja, umetničkih radionica.

U okviru konkursa za sufinansiranje projektnih aktivnosti od značaja za unapređenje i razvoj starih i umetničkih zanata sredstva za nabavku opreme, materijala i organizaciju događaja dobilo je devet zanatlija koji se bave saračkim zanatom, proizvodnjom i servisom harmonika, tradicionalnom proizvodnjom slatkiša, proizvodnjom proizvoda od pruća, umetničkom obradom drveta, kao i drugim tradicionalnim umetničkim zanatima.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Rastu grudi ili testisi, hormoni luduju, roditelji postaju glupi. Tako je oduvek kad dođe pubertet. Ali, zašto on nastup...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.