subota, 21 septembar 2024 05:15

U nedelju u somborskoj bolnici besplatni pregledi (tumor markeri, osnovni, gastro, hematološki, laboratorija)

Povodom nastavka akcije organizovanja besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a u cilju ranog otkrivanja i pravovremene dijagnostike bolesti, u nedelju, dana 22. septembra 2024. godine, u periodu od 08.00 do 17.00 časova Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska 75, organizuje sledeće preventivne preglede:

• OSNOVNI PREGLED (merenje krvnog pritiska, pulsa, EKG – samo ako je potrebno)
• LABORATORIJA (kompletna krvna slika, biohemija, CRP, LDH, transaminaze, bilirubin, gvožđe)
• ODREĐIVANjE TUMOR MARKERA (CEA, CA 19-9 i opciono ako je potrebno Alfa – fetoprotein)
• GASTROENTEROLOŠKI PREGLED
• HEMATOLOŠKI PREGLED (pregled hematologa i pregled limfnih čvorova)

NAPOMENA: Kod pacijenta koji su bili na prethodnim preventivnim pregledima i uvedeni su u softverski sistem zdravstvene usluge se ne mogu ponavljati, nego se mogu obaviti nove zdravstvene usluge iz napred ponuđenih.

Svi navedeni preventivni pregledi obavljaće se u Odseku endokrinoloških ambulanti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulaz iz ulice Solunskih boraca.

Dana 21.09.2024. godine i 22.09.2024. godine, u periodu od 07.00 do 19.00 časova, u Službi za radiološku dijagnostiku (prizemlje zgrade Hirurškog bloka) obavljaće se i CT snimanja pacijenata koji su bili na Listi čekanja i koji su pravovremeno obavešteni o tačnoj satnici snimanja.

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Preventivne preglede (bez zakazivanja i uputa) mogu obaviti svi zainteresovani građani, bez obzira da li imaju ili nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naši stari su verovali da dan rođenja otkriva osobine deteta. Saznajte koju simboliku nosi svaki dan u sedmici .   Ima...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.