četvrtak, 19 septembar 2024 04:53

Sednica štaba za vanredne situacije: Zabranjen pristup vodnim objektima

Vanredna sednica Štaba za vanredne situacije grada Sombora, kojom je predsedavao komandant Štaba, gradonačelnik Antonio Ratković, održana je danas u zgradi Županije, povodom najave nadolazećeg poplavnog talasa na reci Dunav.

Predstavnici VDP DTD „Severna Bačka“ i JVP „Vode Vojvodine“, izvestili su prisutne o stanju spremnosti u sprovođenju mera u odbrani od poplava na teritoriji grada Sombora, na osnovu čega je konstatovano da je stanje spremnosti svih subjekata koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava zadovoljavajuće i da će se svakako redovno pratiti situacija na terenu.

Tokom sednice, zaključeno je da su nasipi dobro utvrđeni, da se vrši redovan obilazak terena, da postoji permanentna komunikacija i koordinacija rada sa svim subjektima koji učestvuju u zaštiti od poplava i pravovremeno obaveštavanje javnosti.
Aktivirana su i stavljena u pripravnost sva javno komunalna preduzeća grada Sombora sa svojim kadrovskim i materijalnim kapacitetima, jedinica Civilne zaštite grada Sombora, kao i dobrovoljno vatrogasna društva.

Štab za vanredne situacije grada Sombora upućuje apel sugrađanima da prate preporuke i uputstva nadležnih službi, kao i apel vlasnicima vikendica u vikend naseljima „Baračka“, „Daraži fok“ i „Dondo“, da napuste objekte vikendica i da ih ne posećuju zbog sopstvene bezbednosti.

Takođe, obaveštavamo građane da je pristup vodnim objektima (Prevodnica Bezdan, sigurnosna ustava Šebešfok i vodozahvatna ustava Bezdan) zabranjen.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ono što se u prodavnicama prodaje kao ulje od tartufa, uglavnom nema mnogo veze s ovim vrstama gljiva. Štaviše, neretko ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.