četvrtak, 19 septembar 2024 03:51

U toku su prijave za učešće na festivalu „Harmonija Podunavlja“

Udruženje građana „Podunav“ Bački Monoštor u saradnji sa Javnim Preduzećem „Vojvodinašume“ organizuje festival u prirodi „Harmonija Podunavlja“, 28. i 29. septembra, u Eko- centru „Karapandža“. (Eko- centar “Karapandža” se nalazi pored vikend naselja Kenđija (Bezdan), na obali Bajskog kanala), a ova manifestacija ima za cilj promociju i podizanje svesti javnosti o značaju očuvanih slatkovodnih ekosistema i zaštićenih prirodnih dobara, a predstavlja i svojevrstan način za obeležavanje Svetskog dana turizma (27. septembar).

Tokom festivala posetioci će imati priliku da uživaju u promo šetnji šumom, vožnji katamaranom po Bajskom kanalu, biće predstavljane domaće radinosti i tradicionalni zanati, održani koncerti u šumi i radionice.
Vrata Eko-centra će za posetioce oba dana biti otvorena od 13 sati.

Manifestacija je deo aktivnosti projekta „Do vode vodimo“, podržanog od strane WWF Adria – Svetske organizacije za prirodu, koga sprovodi Udruženje Građana „Podunav“, te će ovom prilikom biti upriličena i konferencija kojom projekat započinje. Takođe, biće organizovana i predavanja za Dunavske vodiče, koje će voditi eminentne stručnjakinje iz oblasti turizma naše zemlje.

Zainteresovani izlagači rukotvorina, sa teritorije grada Sombora i opštine Apatin mogu da se prijave za učešće na manifestaciji. Sve neophodne informacije je moguće dobiti putem telefona na broj 063 89 38 128 ili mail odresom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
-Dođite da uživate u jesenjim bojama Podunavlja, poručili su organizatori manifestacije.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ono što se u prodavnicama prodaje kao ulje od tartufa, uglavnom nema mnogo veze s ovim vrstama gljiva. Štaviše, neretko ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.