četvrtak, 19 septembar 2024 02:49

Gradsko veće Sombora: Pravilnik za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava, opreme za pčelarstvo i nabavku vozila i prikolica za transport pčelinjih društava

Gradsko veće grada Sombora održalo je svoju 9. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 9 tačaka.

Između ostalog, usvojen je tekst Pravilnika za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava, opreme za pčelarstvo i nabavku vozila i prikolica za transport pčelinjih društava poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji grada Sombora u 2024. godini, kao i predlog Pravilnika za dodelu sredstava udruženjima pčelara na teritoriji grada Sombora u 2024. godini.

Tokom sednice, Gradsko veće je usvojilo rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka i utvrđivanje javnih priznanja. Javna priznanja se dodeljuju organizacijama i građanima za značajna ostvarenja u privredi, nauci, umetnosti, sportu, obrazovno – vaspitnom radu i drugim društvenim oblastima koje doprinose razvoju grada Sombora, njegovom napretku i prosperitetu. Shodno tome, Komisiju će činiti pet članova, dr Darko Kosanović kao predsednik, Dragan Škopelja i Višnja Aleksić kao članovi iz reda odbornika, te Biljana Klipa i Borislav Avramović kao članovi iz reda istaknutih građana koji uživaju ugled u oblastima svog rada i delovanja.

Takođe, usvojeno je i rešenje o imenovanju Komisije za dodelu priznanja „Avram Mrazović“ prosvetnim radnicima iz ustanova obrazovanja sa teritorije grada Sombora. Komisiju će činiti osam članova: Antonio Ratković – predsednik komisije, gradonačelnik Grada Sombora, Uroš Buzadžić – član, pomoćnik gradonačelnika, Milana Minarski – član, predstavnik Školske uprave Sombor, Jasmina Ilić – član, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Srđan Knežević – član, predstavnik skupštinskog Odbora za društvene delatnosti i obrazovanje, Vladimir Uzelac – član, predstavnik aktiva direktora osnovnih škola, Suzana Vukićević – član, predstavnik aktiva direktora srednjih škola i Snežana Gazetić Pavošev – član, predstavnik PU „Vera Gucunja“ Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ono što se u prodavnicama prodaje kao ulje od tartufa, uglavnom nema mnogo veze s ovim vrstama gljiva. Štaviše, neretko ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.