nedelja, 15 septembar 2024 06:36

Pomoću ove ishrane Nikola Jokić se prepolovio, jednog pravila se strogo pridržava

Dijeta Nikole Jokića jednostavna je, bazirana je na zdravim namirnicama

Košarkaš Nikola Jokić je na nagovor oca počeo da trenira košarku, a prelazak u NBA ligu iz korena je promenio njegov život. Od buckastog momka iz Sombora sa neverovatnim talentom za košarku stigao do najboljeg košarkaša najbolje lige na svetu, a jedan od bitnih faktora u njegovoj transformaciji bila je i ishrana.

Dijeta Nikole Jokića vrlo je efikasna

Dok Nikolu Jokića posmatrate na terenu sigurno se pitate kako uspeva da izdrži sve te naporne treninge i utakmice.

Tajna je u zdravim obrocima koji se uklapaju u sportski način života. Ipak, nije tajna da je košarkaš u ranoj mladosti kuburio sa viškom kilograma, pa je dijeta Nikole Jokića bila jedino rešenje.

– Možda ne bi trebalo da kažem kako sam se pre hanio. Reći ću samo da sam pio skoro četiri litra Koka-Kole dnevno! Obožavao sam je. Ali nisam popio ni kap u poslednjih godinu i po dana – izjavio je Jokić.

– Bio sam debeljuca do pre koju godinu. Voleo sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žutu supu sa malo više masti – rekao je Nikola.

Sada je njegov jelovnik potpuno drugačiji, a kada je prvi put stigao u NBA, imao je višak kilograma, tačnije 135. Uz pomoć dijetetičara i kondicionih trenera za 42 dana uspeo je da izgubi 14 kilograma.

Kondicioni trener Stiv Hes imao je ključnu ulogu u ovom procesu, kreirajući poseban režim ishrane koji je Nikolu Jokića doveo u vrhunsku formu.

– Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koju sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu, napravio mi je poseban režim ishrane. Sada jedem šest do osam puta dnevno, proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu – rekao je Nikola i dodao:

– Ali sve to se sprema na zdrav način, sa specifičnim uljem koje… ne znam… ima ukus… znate… bljak! To je grozno, ali naučio sam da se hranim zdravo, hoću da tako nastavim. Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno – rekao je košarkaš.

Izvor: svet-scandal.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

To ne znači da su loši, već su samo vrlo razgovorljivi i neoprezni, pa će vaše tajne u rekordnom roku saznati svi.   S...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.