utorak, 23 jul 2024 05:01

Održana 1. sednica Gradskog veća Sombora. Nova imena u Štabu za vanredne situacije

Gradsko veće grada Sombora održalo je juče 1. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo devet tačaka.

Između ostalog, usvojen je tekst Uputstva direktnim korisnicima za pripremu Odluke o budžetu grada Sombora za 2025. godinu sa projekcijama za 2026. i 2027. godinu. Takođe usvojen je i Predlog rešenja o potpisnicima materijalno – finansijske dokumentacije i nosilaca prava raspolaganja sredstvima na računima.

Na 1. sednici Gradskog veća, doneto je Rešenje o devetim izmenama i dopunama Rešenja o imenovanju članova Štaba za vanredne situacije grada Sombora. Odlukom o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Sombora, definisano je da je zamenik gradonačelnika ujedno i zamenik komandanta Štaba i da je član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne politike član Štaba za epidemiološku zaštitu. Izmene su neophodne usled kadrovskih promena u izvršnoj vlasti, gde je za novog zamenika gradonačelnika izabran Milan Stakić, a za novog člana Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne politike Radenko Stanić.

Gradski većnici su odobrili sredstva za sufinansiranje projekta „Kros RTS-a“ u vidu organizovanja prevoza učenicima iz naseljenih mesta na sledećim relacijama: Bački Breg – Kolut – Bezdan – Sombor; Riđica – Stanišić – Gakovo – Sombor; Telečka – Kljajićevo – Čonoplja – Sombor; Doroslovo – Stapar – Sombor; Bački Monoštor – Sombor i Aleksa Šantić – Svetozar Miletić – Sombor. RTS kros će se održati u oktobru u parku Ivo Lola Ribar u Karađorđevoj ulici kod teniskih terena TK „Žak“, a očekuje se oko 2.500 učesnika.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.