četvrtak, 04 jul 2024 04:59

U Somboru održan 14. Jazz Festival

 U Somboru je održan 14. Jazz Festival pod nazivom "Green Town Jazz Fest". Festival je i ove godine okupio veliki broj muzičara iz Subotice, Novog Sada, Sombora i drugih gradova Srbije.

Jezz standardima učenika džez odseka muzičke škole iz Subotice otvoren je ovogodišnji "Green Town Jazz Fest" u Somboru. Nastupali su članovi sastava iz Novog Sada a publici su se predstavili i porodični bend profesionalnih muzičara pod nazivom "Family Business Sombor”.

Od jazz standara do komercijalne muzike i bluza, na festivalu je bilo za svakoga po nešto.

"Somborci imaju jako dobar ukus, jazz je jako lepa muzika i obzirom na ovaj broj publike,Somborci zaista uživju u jazzu" rekla je Bojana Lazić, muzičarka.

Ono što brine jazz muzičare svakako je sve ređi broj ovakvih koncerata.

"Sombor skoro i da nema jazz scenu, osim nas nekoliko koji i sviramo. U Novom Sadu, Subotici mladi i imaju priliku da nauče nešto više o ovoj muzici" ističe Robert Sič.

"Ovde su se okupili najbolji muzičari iz okruženja, trudimo se da dovedemo muzičare iz Beograda , ali ovde je program baziran najvećim delom na muzičare iz Vojvodine" rekao je Aleksandar Dujin,muzičar.

"Ovo je 14.put ,to nije malo za ovih 14 godina oko 90 bendova koji sviraju jazz posetilo je Sombor" navodi Branko Vučković, organizator "Green Town Jazz Fest" Sombor.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.