nedelja, 30 jun 2024 08:01

Održana završna konferencija „Kuće za bolju budućnost u Somboru“

U Velikoj sali u zgradi Županije, održana je završna konferencija projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Projekat se sprovodi u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji.Proj

ekat sprovodi Grad Sombor u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Sombor, NVO „Ženska alternativa“ i Savezom romskih nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga.

Šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima mr Mihael Plac, koji je ujedno i menadžer projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“, predstavio je prisutnima projekat, kao i rezultate koji su postignuti, te dodao da je ovo jedan od kompleksnijih projekata koji je realizovan na teritoriji Grada u oblasti socijalne zaštite.

„Grad Sombor je uspešno realizovao i završio projekat koji se odnosio na tri ciljane grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, romske porodice i decu koja izlaze iz sistema hraniteljskih porodica. U okviru ovog projekta, Grad Sombor je nizom aktivnosti obezbedio učešće u programu za deset porodica kojima su kupljene kuće, urađena je njihova adaptacija i pružen je niz edukacija i stručnih usavršavanja kojima će se olakšati i usmeriti dalji život navedenih porodica“, rekao je Mihael Plac.

Kroz projekat, 10 kuća je kupljeno i adaptirano za 10 porodica koje pripadaju osetljivim društvenim grupama, od kojih su 4 porodice žena žrtava porodičnog nasilja, tri romske porodice i 3 porodice mladih koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. Projekat traje 27 meseci, od 1. aprila 2022. do 1. jula 2024. godine.

Završnoj konferenciji su prisustvovali zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, gradski većnici Jovana Miljević i Srđan Savić, predstavnici NVO „Ženska alternativa“, Saveza romskih nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga, Centra za socijalni rad, te učesnika u projektu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.