sreda, 26 jun 2024 04:46

U Somboru počela besplatna obuka plivanja dece predškolskog uzrasta

 

Na Gradskom bazenu u Somboru, počela je sa radom besplatna obuka plivanja dece predškolskog uzrasta „Sombor pliva“.

Besplatna obuka dece realizuje se u saradnji sa Sportskim centrom „Soko“ i Predškolskom ustanovom „Vera Gucunja“, dok program finansira Grad Sombor.

Tim povodom, mališane koji su prisustvovali obuci koja će trajati tri nedelje, odnosno 15 radnih časova, pozdravila je članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović.

„Na Gradskom bazenu već treću godinu zaredom, uspešno se realizuje program besplatne obuke plivanja dece predškolskog uzrasta. Cilj ove obuke je priprema dece za samostalan i bezbedan boravak u vodi, da nauče da se održavaju u vodi i plivaju. Ove školske godine, do kraja leta, planirano je da obuku prođe najmanje 200 mališana i da nauče plivati, a od početka realizacije ovog projekta, do sada je ovaj program prošlo oko 400 naših najmlađih sugrađana“, rekla je gradska većnica Nađ Kosanović.

Instruktori plivanja su održali pripremni čas u vrtićima, koji je bio svojevrsni edukativni uvod bezbednog ponašanja pored i na vodi, kao i uvod u sve ono što će proći tokom obuke koja se održava radnim danima od 9 do 11 časova na otvorenom bazenu. Tokom letnjeg perioda, obuku plivanja će proći mališani iz vrtića „Višnjica“, „Vrapčić“, „Cvrčak“, „ Bubamara“, „Đurđevak“ i „Petar Pan“.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.