četvrtak, 20 jun 2024 05:00

Ambasador Italije Luka Gori posetio Sombor

Italijanski ambasador u Srbiji Luka Gori, posetio je Sombor i tom prilikom, u prisustvu gradonačelnika Grada Sombora Antonia Ratkovića, obišao fabriku „Agriserbia“ u Aleksi Šantiću i „Proggeti“ u Somboru.
Po završetku obilaska italijanskih fabrika u Somboru, ambasador Gori i gradonačelnik Ratković su posetili prostorije Regionalne privredne komore, gde su održali sastanak i razgovarali o mogućnostima i modelima za dalje proširenje saradnje.

„Zahvalio bih se nj.e. ambasadoru Luki Goriju što je danas posetio Sombor i dve italijanske kompanije koje posluju kod nas. Zajedno smo obišli „Agriserbia“, gde smo videli najmoderniju plantažu i rasadničku proizvodnju leske, a pogledali smo i liniju za sušenje. Takođe, drago mi je što smo obišli „F.LLI ROSSI SHOES“ u Industrijskoj zoni, najnovijoj fabrici i drago mi je što su sa 400 zaposlenih, došli do toga da zapošljavaju 630 ljudi. Zahvaljujući početku izgradnje brze saobraćajnice „Smajli“, prodali smo 21 hektar zemljišta u Industrijskoj zoni i očekuje se izrada dokumentacije i početak izgradnje nove fabrike. Industrijska zona nam je skoro puna i očekujemo u naredne dve do tri godine i nova radna mesta, ali i povećavanje industrijske zone“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Italijanski ambasador Luka Gori naveo je da saradnja između Srbije i Italije ide uzlaznom putanjom i da je dobre uslove koje Srbija nudi prepoznalo više od 1.200 kompanija u italijanskom vlasništvu koje posluju u Srbiji.

„Drago mi je da sam danas bio u mogućnosti da posetim Sombor, kao i italijanske kompanije koje posluju na teritoriji Grada. Danas smo obišli dve takve kompanije, a na nivou cele Srbije postoji 1.200 kompanija koje sve zajedno zapošljavaju oko 30.000 ljudi, što smatramo da je veoma značajna brojka. Privredna i poslovna saradnja u proteklih godinu dana sa Srbijom je odlična. Održano je tri biznis foruma, a poslednji u Trstu, gde je i potpisan memorandum sa Srbijom vredan 500 miliona evra. Kao pomoć privrednom rastu, u proteklih godinu dana tri finansijske institucije su otvorile svoja predstavništa u Beogradu“, rekao je, između ostalog, ambasador Luka Gori.

O odnosima Srbije i Italije, ali i trgovinskoj saradnji, govorili su i Slobodan Stevančev, direktor Regionalne privredne komore i Patrisio Dei Tos, predsednik „Confindustria Serbia“ i vlasnik kompanije „Labor Srb“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.