ponedeljak, 17 jun 2024 10:00

Bogdan Nikolić iz ARK "Somaraton" vicešampionski u Kuli

U subotu 15.06.2024. godine održano je 15. izdanje Trke prijateljstva u Kuli koje je ove godine okupilo 800 učesnika koji su se takmičili u disciplinama od 5 i 10 kilometara. Učešće na ovoj trci imali su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora. Deonicu od 10 kilometara istrčali su Đuka Čeljuska koji je zauzeo treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji, Vesna Bjelan druga u starosnoj kategoriji i Danica Grujić Firanj prva u svojoj starosnoj kategoriji. Deset kilometara istrčali su i Jelena Perenčević, Robert Lalić, Nedeljko Katić, Zoran Nikolić, Boško Elek, Mario Kundit, Arpad Šarkezi i Boško Jerković. Upola kraću deonicu od pet kilometara istrčali su Damjana Perenčević, Zorica Kulić, Dijana Ilić, Mina Bošnjak, Sanja Žuljević, Saša Gligorević, Branko Žuljević i Đorđe Rackov.

Najviše uspeha u Kuli imao je Bogdan Nikolić koji je u disciplini nordijsko hodanje na 5 kilometara osvojio vicešampionsku poziciju i tako nastavio uspehe Somborskog kluba u ovoj novoj discplini.

U nedelju 16.06.2024. godine u klisuri reke Gradac kod Valjeva održano je još jedno izdanje Vidra Gradac trejla. Više od 500 takmičara učestvovalo je na ovoj planinskoj trci koja se održava kroz netaknutu prirodu oko reke Gradac najčistije reke u Srbiji. ‘’Plavu’’ trasu od 10 kilometara istrčali su Somaratonci Daniel Šokac, Monika Maunić, Damir Ivković i Predrag Škorić. ‘’Crvenu’’ trasu od 19 kilometara istrčali su Milan Kovačić, Miroslav Liščević, Damir Marković, Dejan Nikolić, Jelena Perenčević i Jelena Stanimirović.

U subotu. na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 37. Vukovarski Hamburg maraton, 42,2 km. Na ovoj trci Damir Milankov je istrčao svoj 23. Marathon.

Pored nastupa na trkama širom Srbije, u subotu je održano još jedno kolo Trkačke lige Somaraton, koje je okupilo 20 učesnika koji su trčali 5 kilometara koji se trče svake subote pored obale Velikog Bačkog Kanala.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.