utorak, 11 jun 2024 05:30

Počela prodaja kotizacija za učesnike “Somborskog kotlića”

Turistička organizacija grada Sombora poziva sve zainteresovane da se prijave za kuvanje ribljeg paprikaša u okviru tradicionalnog “Somborskog kotlića”, koji se ove godine održava 27. put.

Kako navode, cene kotizacija su 5.500 dinara za učesnike koji se ne takmiče, odnosno 6.500 dinara za takmičare. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za osam osoba, 4 kg (bruto) očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

Riba će se, uz kupon, preuzimati 22. juna 2024. god. od 10 – 18 časova u ribarnici ’’Zlatna ribica’’ na 'Pijaci u lancima'. Sto i ložišno mesto će biti određeni brojem na kuponu. Drva će se preuzimati kuponom od ovlašćenih redara.

Ekipe učesnika treba sa sobom da ponesu: kotlić, lanac za kotlić, drva za potpalu, luk i začine, testo, hleb, piće, tanjire, escajg, sipaću kašiku, čaše, stolnjak i po želji dodatni aranžman za uređenje stola.

Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i nagrada za tri najbolja po oceni stručnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola, i tri najveselija društva.

Dodatne informacije se mogu dobiti u Turističkoj organizaciji grada Sombora, Trg Svetog Đorđa 1 (Stara gradska kuća, lokal 16), ili na telefon 025/434-350 ili 025/434-330, svakog radnog dana od 08 - 17 časova i subotom od 09-13 časova.

Somborski kotlić biće održan na Trgu Svetog Trojstva, u subotu, 22.juna, uz sledeći program:

19:00h – Otvaranje manifestacije

19:30h - Paljenje prve vatre

Muzički program

19:30-20:30h - Tamburaški ansambl Zanatski

21:00 -23:00h - Koncert „Tropiko bend“

23:00h - Proglašenje pobednika

23:30-00:30h - Tamburaški ansambl Zanatski

Podsećamo, Somborski kotlić održava se u okviru manifestacije Somborsko leto, tokom koje će se u ovom gradu na Trgu Svetog Đorđa održati niz koncerata i drugih propratnih sadržaja.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.