četvrtak, 06 jun 2024 04:57

Nastavljaju se radovi na unapređenju saobraćajne infrastrukture u Somboru

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđem Zorićem i načelnicom Gradske uprave Jelenom Velebit, obišao je pripremne radove za asfaltiranje Ulice Braće Đulinac i dela Dinarske ulice. Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je razgovarao sa predstavnicima Mesnih zajednica „Crvenka“ i „Gornja Varoš“ i izvođačem radova „Vojput“ d.o.o. Subotica, o trenutnim radovima, kao i o planovima za završetak istih.

„Nastavljamo sa projektom asfaltiranja neasfaltiranih ulica u gradu Somboru. Kada smo krenuli u ovaj projekat 2022. godine, imali smo 56 neasfaltiranih ulica. Naš plan je da do kraja 2024. godine taj broj bude smanjen na 31 ulicu. Hteo bih da napomenem da je za asfaltiranje svake od neasfaltiranih ulica potrebno da se urede imovinsko – pravni odnosi, planske dokumentacije, otkup parcela koje se nalaze na trasi kolovoza i hteo bih da se zahvalim svim onim sugrađanima koji su poklanjali svoje parcele Gradu Somboru kako bi se što pre završila neophodna dokumentacija i asfaltirale ulice. Svakako, nastavićemo da radimo na ovom projektu kako bismo sve ulice u gradu Somboru asfaltirali“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Kada je reč o radovima, u Ulici Braće Đulinac su završeni radovi na zameni vodovodnih cevi, a nakon završene projektno – tehničke dokumentacije i regulisanih imovinsko – pravnih odnosa, pristupilo se pripremama za asfaltiranje koje podrazumevaju iskope i nasipanje sloja tucanika, te postavljanje kanalica za odvođenje atmosferske vode. Po završetku pripremnih radova, ova ulica će biti asfaltirana u dužini od 100 metara.
Pripremni radovi se izvode i u delu Dinarske ulice gde su nakon završenog trasiranja buduće saobraćajnice i iskopa, u toku radovi koji obuhvataju nasipanje sloja peska i sloja tucanika, nakon čega će se asfaltirati u dužini od 150 metara i širini od 3,5 metara.

Grad Sombor nastavlja sa realizacijom projekta asfaltiranja neasfaltiranih ulica u gradu, za šta je u budžetu Grada za 2024. godinu izdvojeno 100 miliona dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Narednog puta kad budete skrolovali kroz svoj Instagram i Fejbuk (Facebook) fid, moći ćete da vidite video editovan uz p...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.