sreda, 05 jun 2024 05:34

Gradsko veće Sombora: Prihvaćen predlog za raspodelu sredstava za pet javnih konkursa

Gradsko veće grada Sombora održalo je 213. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 23 tačke.

Između ostalog, utvrđen je Predlog odluke o donošenju izmena i dopuna plana detaljne regulacije primarne gradske saobraćajnice između Apatinskog i Bezdanskog puta u Somboru. Pored toga, usvojen je i program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Sombora u 2024. i 2025. godini, koji je prethodno upućen na saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine. Kontrolom kvaliteta vazduha dobijaće se relevantni podaci za dalju zaštitu zdravlja ljudi i unapređenje životne sredine, a podatke o rezultatima monitoringa, dostavljaće se Agenciji za zaštitu životne sredine.

Gradski većnici su prihvatili Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Sombor za period od 1. januara do 31. marta 2024. godine, i to za: JKP „Čistoća“, JKP „Energana“, JKP „Vodokanal“, JKP „Parking servis Sombor“, JKP „Zelenilo“, JKP „Prostor“ Sombor i JKP „Vodovod“ Bezdan.

Na 213. sednici, usvojeni su predlozi Komisije za sprovođenje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa za pet javnih konkursa. Prihvaćeni su predlozi Komisije za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji grada Sombora za 2024. godinu, predlozi Komisije za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa udruženja iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite u 2024. godini, predlozi Komisije za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi u 2024. godini, predlozi Komisije za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2024. godini i predlozi Komisije za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju lokalnog akcionog plana za mlade u 2024. godini.

Gradsko veće grada Sombora, odobrilo je Predlog za sufinansiranje projekta uvođenja grejanja na gas u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Aleksi Šantiću. U prethodnim godinama, škola je imala velike probleme u vezi zagrevanja objekta škole zbog starih kotlova na mazut, kvaliteta nabavljenog mazuta i dr, a posle mnogih sanacija i popravki, doneta je odluka da se izgradi potpuno novi sistem grejanja koji će biti ekonomičniji, kvalitetniji i čistiji za životnu sredinu, te zdraviji za decu i učenike ove škole.

Takođe, odobrena su i sredstva za sufinansiranje projekta „U bojama dece 4“, Udruženja somborskih učitelja u iznosu od 250.000 dinara, kao podrška Grada Sombora razvoju obrazovanja.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.