nedelja, 26 maj 2024 08:00

Obeležen jubilej: Pet godina akcije „Bebiteka: bibliobata i biblioseka“

U dvorištu Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru, prigodnim programom obeležen je mini jubilej, pet godina akcije „Bebiteka: bibliobata i biblioseka“. Ispred lokalne samouprave, događaju je prisustvovala članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, koja je pozdravila prisutne i istakla da Grad podržava aktivnosti koje uključuju naše najmlađe sugrađane i promovišu njihov razvoj i napredak.

„Gradska biblioteka već pet godina uspešno sprovodi ovu akciju i nama je veoma drago što su razmišljali o našim najmlađim sugrađanima i što su upravo sproveli ovu akciju kako bi podigli svest kod roditelja o značaju čitanja deci i sa decom, što ujedno poboljšava vezu roditelja i deteta, samim tim kod deteta razvija neku veću zainteresovanost za okruženje. Drago mi je da se to sprovodi sa našom bolnicom i što su uključeni i drugi privrednici koji pomažu da naša dečica budu svakog meseca obradovana. Takođe, mi kao Grad podržavamo sve programe i aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje uslova života, učenja i igre za decu“, istakla je ovom prilikom gradska većnica Stojakov.

Prisutne sugrađane, pozdravila je i direktorica Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Nataša Turkić, kao i pomoćnik direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor za medicinska pitanja, dr Milisav Vujović.

„Veoma smo srećni što ove godine proslavljamo pet godina akcije „Bebiteka: bibliobata i biblioseka“ koju smo pokrenuli 2019. godine. Svake godine nam se pridružuju novi članovi, kako u biblioteci tako i ljudi koji prepoznaju važnost ove akcije, a pokrenuli smo je sa ciljem da promovišemo čitanje kod dece od najmlađeg uzrasta, dakle dok su još bebe u stomaku, jer istraživanja pokazuju da od 18. nedelje trudnoće ako majka čita detetu, dete pamti taj glas i kada se rodi ako se to čitanje nastavi, deca dok odrastaju imaju bogatiji fond reči, ulaze u svet mašte, upoznaju likove koje nikada ne bi upoznali na drugačiji način“, rekla je Nataša turkić.

Akciju „Bebiteka: bibliobata i biblioseka“ Gradska biblioteka sprovodi od 2019. godine u saradnji sa Opštom bolnicom „Dr Radivoj Simonović“ i društveno odgovornim kompanijama sa teritorije Grada Sombora. Pomenuta akcija podrazumeva darivanje paketa prvorođenoj devojčici i prvorođenom dečaku u mesecu, koji sadrži knjige za najmlađi uzrast i igračku. Ovom akcijom biblioteka želi da ukaže, pre svega roditeljima, na to koliko je važno čitanje sa decom od najranijeg uzrasta.

Povodom ovog lepog jubileja, organizovan je koncert Dečijeg hora „Šareni vokali“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.