subota, 25 maj 2024 05:04

ZASAĐENI NOVI BOĐOŠI:U Somboru obeležen Evropski dan parkova

Evropski dan parkova obeležen je juče u Somboru sadnjom bođoša u Parku heroja u kojoj su učestvovali član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić, zaposleni u JKP „Zelenilo“ Sombor, učenici i nastavnici u ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“ Sombor.

Na ovaj način želeli su da skrenu pažnju na značaj zelenih površina i ulogu parkova kao prirodnih resursa.

Sombor je grad raskošnog zelenila čiji drvoredi se protežu u dužini od 21 kilometra, i sa razlogom se smatra jednim od najlepših gradova u Srbiji. Evropski dan parkova naša zemlja je počela da obeležava 2001. godine.

Obeležavanje Evropskog dana parkova ima za cilj da približi ljude prirodi i podigne svest javnosti o značaju očuvanja prirodnih lepota u zaštićenim područjima, kao i važnosti očuvanja i održivog upravljanja tim mestima.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.