sreda, 22 maj 2024 06:13

Završeni radovi na izgradnji lokalnog puta Bački Monoštor – Kupusina

Radovi na izgradnji lokalne saobraćajnice od Bačkog Monoštora do Kupusine su završeni, a tim povodom, radove su obišli predstavnici Grada Sombora, opštine Apatin, predstavnici izvođača radova „Ekstra Auto Transport“ d.o.o. Vrbas, nadzornog organa JKP „Prostor“ Sombor i Mesne zajednice „Bački Monoštor“.

Tom prilikom, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić izjavio je kako će ova saobraćajnica biti od velikog značaja kako za stanovnike Bačkog Monoštora i Kupusine, tako i za sve građane sa teritorije Sombora i Apatina.

„Nalazimo se na putu koji spaja Bački Monoštor i Kupusinu, a samim tim i grad Sombor i oštinu Apatin. Ovaj put je urađen u širini od 5,5 metara i dužini od 10,6 kilometara, od toga je 5,3 kilometra urađeno na teritoriji opštine Apatin i 5,3 na teritoriji Grada Sombora. Ono što je jako bitno jeste da će ovaj put biti značajan kako za same meštane Bačkog Monoštora i Kupusine, tako i za sve građane grada Sombora i opštine Apatin. Ono što je interesantno da naglasimo je to da je pored ovog puta urađen i put od Stapara do Sivca i trenutno se radi deonica puta od Riđice do Rastine“, rekao je gradski većnik Zorić.

Radovi na izgradnji potpuno novog puta od Bačkog Monoštora do Kupusine su podrazumevali iskope, nasipanje sloja peska i tucanika, nanošenje dva sloja asfalta ukupne debljine 11 centimetara, uređenje bankina, te postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije, zaštitne odbojne ograde i kolskih prilaza.

Celokupne radove su sufinansirali Uprava za kapitalna ulaganja APV, Grad Sombor i opština Apatin.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.