sreda, 22 maj 2024 04:03

BAKA BOSILJKU ISKASAPIO SA 15 UBODA NOŽEM! U Višem sudu u Somboru sudi se svirepom ubici, ovo je ključni dokaz!

Suđenje P. B. (29) iz Apatina, koji se tereti da je početkom marta prošle godine ubio sugrađanku Bosiljku M. (83), biće nastavljeno 21. juna u somborskom Višem sudu.

Na glavnom pretresu, održanom u petak, u nastavku dokaznog postupka, pročitan je nalaz i mišljenje kombinovanog trasološko-sudsko-medicinskog veštačenja, nakon čega je dalje neposredno saslušana veštak specijalista sudske psihijatrije. Na istom ročištu je usvojen predlog nadležnog javnog tužioca i doneto rešenje kojim će se odrediti dopunsko DNK veštačenje u ovom predmetu.

Ovaj mladiće se zbog krivičnog dela teško ubistvo nalazi iza rešetaka od hapšenja, a pritvor mu je poslednji put produžen do 6. juna.

Suđenje u ovom postupku u somborskom Višem sudu, zbog izmene u sastavu veća, počelo je iznova sredinom januara, a nakon izlaganja optužbe, izjašnjavanja optuženog i uvodnih izlaganja, u okviru dokaznog postupka, saslušani su optuženi P. B., veštak i svedok-oštećena J. M. Potom je pročitana pisana dokumentacija iz spisa predmeta koja predstavlja dokaze.

Prema nezvaničnim informacijama, P. B. je identifikovan na osnovu DNK tragova, a otkriveno je i da je do kuće žrtve došao crvenim "puntom", kojim se i udaljio s mesta zločina. Kod uhapšenog u kući, navodno, nađeni su krvava dukserica i farmerke, ali i obuća koju je koristio prilikom zločina.

Okrivljeni P. B. se tereti za zločin koji je je izazvao veliku pažnju javnosti jer postoji osnovana sumnja da je lišio života staricu, na svirep i podmukao način, iz koristoljublja, zadajući joj 15 ubodnih i sekotnih rana, od kojih je ona preminula, pri čemu je trpela bolove jakog inteziteta i jake psihičke patnje.

Telo Bosiljke M. pronađeno je 6. marta prošle godine u jutarnjim časovima u porodičnoj kući u Apatinu, a za njeno ubistvo osumnjičen je P. B., školski drug njene unuke. Prema rečima komšija, krvavo telo baka Bosiljke, prekriveno ćebadima, pronašla je komšinica sa kojom je starica redovno pila kafu, a na mestu zločina pronađen je i nož kojim je počinjeno ubistvo.

Podsetimo, ovaj zločin uznemirio je čitav Apatin, a sumnjalo se da bi motiv mogao da bude koristoljublje, pošto je ubijena žena imala apartmane na moru koje je izdavala. Međutim, komšije su nam ranije rekle da im je to čudno, pošto osumnjičeni P. B. potiče iz imućne porodice, a i sam je imao dobro plaćen posao.

Ono što je probudilo dodatnu jezu u ovom slučaju jeste to što su kod osumnjičenog pronađeni satanistički simboli. Naime, na nožu kojim je počinjen zločin je navodno bio satanistički znak, pentagram, a prema nezvaničnim saznanjima osumnjičeni na telu ima istetoviran isti takav znak.

Izvor: kurir.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.