sreda, 15 maj 2024 07:52

AUTOMOBILOM USMRTIO TRINAESTOGODIŠNJAKA Potvrđena presuda od pet godina zatvora za saobraćajnu nesreću u Somboru

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u Somboru kojom je A. G. (24) iz Bezdana osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Okrivljeni je, podsećanja radi vozeći pod dejstvom alkohola, automobilom udario D. M. (13), koji je od zadobijenih povreda preminuo u somborskoj bolnici.

Kako je za „Dnevnik” pojasnila portparol somborskog Višeg suda Manela Operta Podunavac, u krivičnom postupku okrivljenog A. G., presuda Višeg suda u Somboru od 2. novembra 2023. godine potvrđena je presudom Apelacionog suda u Novom Sadu od 20. marta 2024., te je sa navedenim datumom presuda Višeg suda u Somboru pravnosnažna.

Kako smo ranije pisali, u kaznu A. G. se uračunava i vreme provedeno u pritvoru počev od 15. januara do 2. novembra prošle godine.

Takođe, istom presudom, izrečena je i mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri godine, računajući od pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u trajanje mere.

Okrivljeni je vozeći pod dejstvom akohola automobilom udario D. M. (13), koji je od zadobijenih povreda preminuo u somborskoj bolnici

Podsetimo, do nesreće je došlo 15. januara prošle godine oko 17 časova na Bezdanskom putu u Somboru, kada je A. G., vozeći pod dejstvom alkohola automobil fijat panda, udario trinaestogodišnjeg D. M. koji je pored kolovoza gurao bicikl, a potom napustio lice mesta.

Nesreća se dogodila, prema rečima žitelja, pred kućom u kojoj je živeo sada pokojni trinaestogodišnjak sa majkom, bakom i dedom. Nakon što je pobegao sa lica mesta, ovaj mladić iz Bezdana je pronađen tek nakon šest časova od saobraćajne nezgode, a zatim i uhapšen.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.