sreda, 15 maj 2024 07:50

Otvorena nova jaslena grupa u vrtiću „Pužić“ u Somboru

Grad Sombor i Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ aktivno rade na proširenju kapaciteta i smanjenju liste čekanja. Tim povodom, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić, posetili su vrtić „Pužić“ u Somboru, gde su u prisustvu direktorice Predškolske ustanove, Snežane Gazetić Pavošev, posetili novootvorenu jaslenu grupu.

„Pre nekih mesec dana bili smo u Šikari gde su otvorene dve nove vaspitne grupe. Raduje me što imamo povoda da otvaramo nove grupe i širimo mogućnosti. Moram da napomenem da lokalna samouprava zajedno sa upravom Predškolske ustanove kontinuirano radi na pronalaženju rešenja za povećanje i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove. Briga o našim najmlađim sugrađanima je nama svakako prioritet i nadamo se da će u narednom periodu lista čekanja biti smanjena i da će kapacitet biti što je više moguće proširen“, tom prilikom je izjavila gradska većnica Anita Stojakov.

Kada je reč o novoj jaslenoj grupi, direktorica Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Snežana Gazetić Pavošev, istakla je da se trude da izađu svim roditeljima u susret, te da su u toku radovi na dogradnji objekta za još dve grupe mališana.

„Otvorili smo još jednu jaslenu grupu za mlađi jasleni uzrast i tako povukli jedanaestoro dece sa liste čekanja. Smanjujemo polako broj, radimo na tome da koliko možemo izađemo roditeljima u susret, da obuhvatimo što veći broj dece, i trenutno smo uspeli da otvorimo jednu jaslenu grupu. Kada je reč o ostalim objektima, u toku su radovi u Sportskoj ulici na Selenči kako bi se dogradio objekat za dve vaspitne grupe, a takođe, u planu je jedna vaspitna grupa, pripremno – predškolska u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru“, rekla je Gazetić Pavošev.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.