sreda, 15 maj 2024 07:49

U nedelju se u Somboru održava 44. Somborski polumaraton

Članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, zajedno sa organizatorima ARK „Somaraton“ Sombor, održala je konferenciju za medije kako bi najavila 44. izdanje jedne od najstarijih i najpopularnijih uličnih trka u Srbiji, Somborskog polumaratona, koji će se održati 19. maja 2024. godine.

„U nedelju će startovati najstarija ulična trka, 44. po redu Somborski polumaraton. Prošle godine, ova trka je dobila drugo mesto za najbolju uličnu trku u Srbiji i ove godine broj prijavljenih se popeo na 1.100 takmičara. Pored učesnika iz Srbije, biće prijavljenih još iz Hrvatske, Mađarske, Grčke, Jermenije, Nemačke i iz drugih država. Trka će se održati na 7, na 14 i na 21 kilometar, a biće održana i trka na 7 kilometara u nordijskom hodanju i ono što nas sve Somborce izuzetno raduje, to je trka Pužića u 09.00 časova. Želim da pozovem sve naše sugrađane, sugrađanke i naše mališane, da dođu i budu deo ove lepe manifestacije“, rekla je gradska većnica Antonija Nađ Kosanović.

Prema rečima predsednika ARK „Somaraton“ Damira Markovića, sve je spremno za trkački dan i očekuje se učešće velikog broja sugrađana.

„Spremni smo za još jedan trkački klasik koji nas čeka u nedelju. Ono što nas jako raduje jeste da očekujemo više od dve stotine naših sugrađana iz Sombora i okolnih sela koji će da nastupe na trci i to mislim da je najvažnija misija ove naše trke, a to je da što više naših sugrađana uključimo u fizičku aktivnost“, rekao je Marković.

Trka će se odvijati po ustaljenoj trasi kao i prethodnih godina, a saobraćaj će biti zatvoren u periodu od 09.00 do 13.00 časova.

Slobodno vreme

Lifestyle

Putovanja avionom su dosta drugačija od ostalih načina transporta, samim tim postoje mnoge izuzetne činjenice o letenju ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.