nedelja, 28 april 2024 06:12

"OSMEH VOJVODINE VEĆ DOVEO INVESTITORA": Sombor predstavio svoje potencijale

U organizaciji Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga u Svečanoj sali u zgradi somborske Županije održana je tematska sednica Parlamenta privrednika u proširenom sastavu.

Sednici su prisustvovali gradonačelnik Antonio Ratković, strani ekonomski atašei za sektore trgovine, ekonomije, poljoprivrede, zemalja članica Evropske unije i Zapadnog Balkana, načelnik ZBO Goran Nonković, predstavnici Parlamenta privrednika, opština Apatin, Odžaci i Kula, te brojna preduzeća koja posluju na teritoriji Zapadnobačkog okruga.

- Sombor poseduje veliki potencijal za ulaganje a u toku su brojni infrastrukturni projekti koji će doprineti daljem razvoju grada i infrastrukture, time povećavajući zainteresovanost investitora. U narednom periodu Sombor ali i druge opštine Zapadnobačkog okruga sigurno će biti zanimljive i poželjne za investiranje jer su veliki projekti započeti i mnogo toga je urađeno da bi Sombor bio interesantan za buduće investicije - poručio je gradonačelnik Antonio Ratković. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz godine u godinu smo uspeli da uredimo taj deo i sada je imamo.

Kako je rekao, "Da bi doveli nekog investitora, potrebno je da imamo puteve, pruge, da iskoristimo sve potencijale koji se nalaze na našoj teritoriji."

- S tim u vezi, početak izgradnje brze saobraćajnice je krenuo prošle godine i već osećamo benefite, a tome govori i podatak da smo pre nekih dve nedelje potpisali Ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike. Kao Grad smo, uz pomoć Pokrajinske vlade i Republike Srbije, izgradili novi put Stapar – Sivac, završavamo put Bački Monoštor – Kupusina, Riđica – Rastina je u toku, gradimo nove dovodnike vode, a pored toga radi se i na realizaciji projekta izgradnje skoro 300 kilometara kanalizacione mreže. Imamo još mnogo projekata na kojima radimo i projekata koji su u planu, kako bi dalje razvili naš grad - zaključio je Ratković.

Privredne i investicione potencijale grada Sombora, predstavio je Branislav Svorcan, pomoćnik načelnika Odeljenja za privredu, turizam i LER, a svoje privredne i investicione potencijale su predstavile i opštine Apatin, Odžaci i Kula.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.