subota, 27 april 2024 05:52

Poznat program Pozorišnog maratona u Somboru

Narodno pozorište u Somboru objavilo je progam 32. Pozorišnog maratona koji će trajati od 5. do 8. juna ove godine pod sloganom „Ovaj grad bi bio ništa, da mu nije pozorišta“. Ovo je rečenica koju je pesnik Duško Trifunović izgovorio na prvom Pozorišnom maratonu i kao da je predvideo sjajnu budućnost ove omiljene smotre teatra.

Tokom četiri „maratonska“ dana, biće izvedeno 15 predstava, od kojih su dve predstave za decu, održan koncert i organizovane dve izložbe. U goste somborskom teatru dolaze pozorišta iz zemlje i regiona, iz Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore.

Otvaranje Pozorišnog maratona je 5. juna u 19 časova a svečano će ga otvoriti glumica Branka Petrić. Prva predstava na repertoaru je „Edip“ u režiji Vita Taufera i izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Narednih dana publika će imati prilike da vidi predstave Teatra Vuk, Satiričnog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba, Gradskog pozorišta Čačak, Srpskog narodnog pozorišta, BITEF teatra, Pozorišta „Promena“, Kruševačkog pozorišta, Zvezdara teatra, Teatra Rugatino iz Zagreba, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjnaina, te Pozorište „Boško Buha“, Ateljea 212, Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja.

Po tradiciji, poslednja predstava pozorišnog maratona je predstava domaćina i ove godine 8. juna u ponoć igraće se predstava „Radovan Treći“ u režiji Vita Taufera, a koprodukciji Narodnog pozorišta u Somboru i „Grad teatra“ Budva. Nakon toga, na zatvaranju festivala glumci zasipaju publiku cvećem.

Komplet ulaznica za Pozorišni maraton biće u prodaji od 7. maja, a pojedinačne ulaznice od 20. maja.

Izvor: politika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.