subota, 27 april 2024 05:48

Svečanom priredbom „Zajedno kroz vreme, Dositejeva srećna škola“, obeleženo 35 godina postojanja OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru

U Narodnom pozorištu u Somboru, sinoć je održana svečana priredba pod nazivom „Zajedno kroz vreme, Dositejeva srećna škola“, posvećena proslavi 35. rođendana Osnovne škole „Dositej Obradović“ Sombor. Ispred lokalne samouprave, proslavi su prisustvovali članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić.

U realizaciji priredbe učestvovao je ansambl od oko 100 učenika škole i veliki broj nastavnika. Tokom priredbe mogla se čuti himna škole „Oda radosti“, u izvedbi školskog hora, te kompozicije „Stare novine“ i „Nek svud ljubav sja“.
Prisutnima se obratio direktor škole Vladimir Karanović i nakon pozdravnog govora, uručio zahvalnicu učenici Uni Vujanović, koja je osmislila moto škole „Dositej – više od škole“. U nastavku programa pored nekoliko solo muzičkih i plesnih nastupa, prikazan je i film „Dositejeva priča“ koji ilustruje svakodnevni dinamični i kreativni život i rad škole.

Pored toga, izvedena je i predstava učenika pod nazivom „Susret velikana Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića“, a tokom trajanja celokupnog programa, u pozadini je emitovana prezentacija sa ostvarenim uspesima učenika škole.
U sklopu obeležavanja 35. rođendana, u OŠ „Dositej Obradović“ su održane višednevne aktivnosti u saradnji učenika i nastavnog kadra. Pored svečane proslave, organizovan je i Dan nauke, u kojem su postavljene interaktivne radionice iz informatike, robotike, biologije, fizike, hemije, matematike i modelarstva, a takođe, postavljene su i izložbe radova. Pored toga, nagrađeni su učenici koji su učestvovali u likovno – literarnom konkursu „Stazama Dositeja“, a u toku današnjeg dana je održano sportsko takmičenje u odbojci i fudbalu.

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.