subota, 27 april 2024 05:47

U Somboru održana tematska sednica Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

U organizaciji Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga, danas je u Svečanoj sali u zgradi Županije održana tematska sednica Parlamenta privrednika u proširenom sastavu na kom su učešće uzeli gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, strani ekonomski atašei za sektore trgovine, ekonomije, poljoprivrede, zemalja članica Evropske unije i Zapadnog Balkana, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković, predstavnici Parlamenta privrednika, predstavnici opština Apatin, Odžaci i Kula, te brojna preduzeća koja posluju na teritoriji Zapadnobačkog okruga.

Na početku programa učesnike sednice pozdravio je gradonačelnik Ratković, te rekao da Sombor poseduje veliki potencijal za ulaganje i da su u toku brojni infrastrukturni projekti koji će doprineti daljem razvoju grada i infrastrukture, time povećavajući zainteresovanosti investitora.

„Poštovani privrednici Zapadnobačkog upravnog okruga, dragi ekonomski atašei i organizatori, dobrodošli u grad Sombor. Upravo ovakvi sastanci su nam potrebni kako bi se sticale ideje i kako bi se razvijao grad Sombor, ali i opštine Apatin, Kula i Odžaci. Želim da napomenem da će u narednom periodu Sombor ali i druge opštine Zapadnobačkog okruga biti sigurno zanimljive i poželjne za investiranje jer su veliki projekti započeti i mnogo toga je urađeno da bi Sombor bio interesantan za buduće investicije. Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz godine u godinu smo uspeli da uredimo taj deo i sada je imamo. Da bi doveli nekog investitora, potrebno je da imamo puteve, pruge, da iskoristimo sve potencijale koji se nalaze na našoj teritoriji. S tim u vezi, početak izgradnje brze saobraćajnice je krenuo prošle godine i već osećamo benefite, a tome govori i podatak da smo pre nekih dve nedelje potpisali Ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike. Kao Grad smo, uz pomoć Pokrajinske vlade i Republike Srbije, izgradili novi put Stapar – Sivac, završavamo put Bački Monoštor – Kupusina, Riđica – Rastina je u toku, gradimo nove dovodnike vode, a pored toga radi se i na realizaciji projekta izgradnje skoro 300 kilometara kanalizacione mreže. Imamo još mnogo projekata na kojima radimo i projekata koji su u planu, kako bi dalje razvili naš grad. Bilo bi mi drago kada bi nakon ovih sastanaka naši privrednici uspeli da uspostave kontakte i saradnju sa našim dragim prijateljima koji su se danas odazvali iz više ambasada. Hvala vam još jednom i želim vam prijatan i uspešan boravak u Somboru“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Privredne i investicione potencijale grada Sombora, predstavio je Branislav Svorcan, pomoćnik načelnika Odeljenja za privredu, turizam i LER, a svoje privredne i investicione potencijale su predstavile i opštine Apatin, Odžaci i Kula.

Sednica je bila prilika da se privrednici Zapadnobačkog okruga upoznaju i međusobno povežu, kako između sebe, tako i sa stranim atašeima, razmenjujući ideje, te ostvarujući potencijalnu saradnju.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.