nedelja, 21 april 2024 06:32

U toku radovi na rekonstrukciji Rodine i Puste ulice u Bezdanu

U toku su radovi na rekonstrukciji Rodine i Puste ulice u Bezdanu, a iste je danas u prisustvu predstavnika Mesne zajednice „Bezdan“ obišao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

Tokom obilaska radova, gradonačelnik Ratković je izjavio da se u saradnji sa mesnim zajednicama i iznetim predlozima, radi na uređenju postojeće i izgradnji nove saobraćajne infrastrukture.

„Zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Bezdan“ obišli smo radove na proširenju Rodine ulice. Jedna od najfrekventnijih lokalnih saobraćajnica u Bezdanu. Na inicijativu Mesne zajednice, za 2024. godinu je kao prioritet stavljena upravo Rodina ulica. Nastavljamo i u drugim naseljenim mestima kao i u gradu Somboru, gde smo juče nastavili sa velikim projektom asfaltiranja neasfaltiranih ulica u Gradu. Pored toga, radili smo i na asfaltiranju saobraćajnica u Kljajićevu, Rastini, Staparu, Kolutu, tako da nastavljamo i u drugim naseljenim mestima kako bismo u 2024. godini uradili dobar deo posla što se tiče rehabilitacije naših saobraćajnica“, rekao je gradonačelnik Ratković.
Radovi u Rodinoj ulici podrazumevaju proširenje kolovoza sa četiri na pet metara u dužini od 400 metara, kao i kompletnu rekonstrukciju dve raskrsnice sa kojima se ukršta, odnosno raskrsnice sa Novogradskom i Pustom ulicom. Takođe, rekonstruiše se i deo Puste ulice u dužini od 60 metara.

Rekonstrukcija jedne od prometnijih ulica u Bezdanu je od velikog značaja za meštane koji tu žive, naglasio je sekretar MZ „Bezdan“ Robert Horvat.

„U Bezdanu je saobraćaj najfrekventniji u Rodinoj ulici. Ova deonica od Ulice Nova do Ulice Pusta je bila u kritičnom stanju i Grad je prepoznao inicijativu MZ „Bezdan“ da se uredi ovaj deo. Uređenjem atmosferske kanalizacije i proširenjem puta sa četiri na pet metara, ulica će biti mnogo veća, lepša i funkcionalnija“, rekao je Horvat.

Lokalna samouprava zajedno sa savetima mesnih zajednica uvažava potrebe i probleme građana sa kojima se svakodnevno suočavaju, te na taj način određuju prioritet u rešavanju istih. U 2024. godini, u dogovoru sa savetima mesnih zajednica do sada je urađena saobraćajna infrastruktura u Gakovu, Kljajićevu, Staparu, Rastini, Kolutu i Aleksi Šantiću, a sa radovima će se nastaviti i u ostalim naseljenim mestima, kao i u samom gradu Somboru.

Izvođač radova je „Vojput“ d.o.o. Subotica, a sredstva za ovu namenu su izdvojena iz budžeta Grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.