utorak, 02 april 2024 06:17

Andrea (20) batalila faks i počela da spasava životinje: Udomila ih skoro 30, među njima i koze

U početku je sakupljala samo štence, a kasnije i odrasle pse koji su lošeg zdravstvenog stanja

Andrea Žuljević (20) iz Sombora svoje dane provodi tako što brine o napuštenim životinjama, a trenutno prikuplja novac kako bi osnovala azil. Želi da spase što više povređenih ljubimaca, prenosi RTS.

Andrea je uvek gajila ljubav prema životinjama. Kada je polažući prijemni ispit primila poziv da je psu na ulici hitno potrebna pomoć jer ga je udario automobil, shvatila je da ne želi da studira već da spašava životinje.

"Počela sam pre 3 godine kad su mi javili da u šancu u ulici pored moje ima tri šteneta i zamolili su me da odem da ih slikam i da postavim u grupu Njuškice grada Sombora. Kad sam otišla po ta 3 šteneta odlučila sam da ih dovedem kući. Ja sam njih udomila za tih nedelju dana i ubrzo sam videla objavu još 7 štenaca koji su bili u okolini Sombora i nekako sam zamolila mamu da primimo i njih", navodi Andrea Žuljević, iz Sombora.

Dodaje da je tada počela da skuplja i udomljava pse.

U početku je sakupljala samo štence, a kasnije i odrasle pse koji su lošeg zdravstvenog stanja. Uspela je da udomi psa čak u Francusku. Kaže da je danas jako teško udomiti psa:

"Teško je naći nove ljude koji hoće da udome psa i azili su prepuni. Prepuni smo svi koji spašavamo pse i nekako ne idu ta udomljenja koliko su išla ranije".

Osim pasa i mačaka, spasila je nekoliko koza i konja iz klanica. Oni su u dosta teškom stanju, ali kada se oporave biće spremni za udomljenje.

"Jedan konj se mnogo plašio svakoga zato što su ga tukli verovatno puno, kobila je u dosta lošem stanju, ona stalno pada i ima puno tumora i ne znam da li će se izvući, a ždrebe mi je još uvek malo da bih ga udomljavala“, rekla je Andrea.

Trenutno na svom posedu brine o 27 pasa i četiri mačke. Osim u Somboru, brine i o desetak pasa na ulici u obližnjem selu. Nije dobila dozvolu da otvori Prihvatilište jer se nalazi u centru grada. Da bi to ostvarila mora da izmesti životinje na periferiju do 1. aprila.

"Mene je drugo udruženje iz Novog sada prijavilo i posle te prijave je izašla veterinarska inspekcija koja je utvrdila da su psi u jako dobrom stanju i da ja vodim super evidenciju, međutim ja nisam imala prijavljeno prihvatilište i kada sam htela da prijavim kao prhvatilište odgovor mi je stigao da ne mogu zbog lokacije", ističe Andrea.

Andrei je sada potreban novac kako bi premestila životinje i registrovala svoje prihvatilište. Iako je deo novca sakupljen, borba i dalje traje. Svi koji žele da pomognu mogu to da urade preko fejsbuk i instagram stranice Andree Žuljević.

Izvor: telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.