četvrtak, 29 februar 2024 04:57

Somborskim plesačima pune ruke pehara u Beču

U Beču je proteklog vikenda održano međunarodno takmičenja u modernim plesovima koje je privuklo mnogobrojne klubove iz zemalja regiona - Srbije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Bosne i Egipta. Somborski plesni klub Jump Dance dostojno je branio boje Srbije.
Pune ruke pehara iz Beča sa međunarodnog plesnog takmičenja stiglo je u somborski klub plesne škole. Među 250 plesača, "Jumpovci" su se takmičili sa deset koreografija u tri plesne kategorije i četiri uzarsne kategorije.

"Kao solista, osvojila sam prvo mesto a ekipno treće mesto i specijalnu nagradu, putovanje na takmičenju u Pragu 2025. Ovu vrstu plesa sam odabrala jer osećam da je hip hop kao da je stvaren za mene. Dok plešem osećam se moćno, hrabro i srećno", ispričala je Anastasija Ristevski.

"Plešem jer me to opušta. Osećam se nekako "kod kuće", na sigurnom sam mestu, učim nove stvari... Osim plesa, bitno je i druženje jer bez druženja nema motivacije, energije...", objasnila je Lejla Cvetković

"Treniram osam godina, došao sam zbog drugara. Volim da plešem jer me ples opušta a tu si u putovanja...", kaže mladi plesač Čaba Kiš.

"Krenula sam na ples zbog društva. Probala sam mnogo sportova ali hip hop je jedini mogao da ispuni moja očekivanja. Pored plesa pronašla sam se i u ulozi pomoćnog trenera i nastaviću to da radim" istakla je plesačica i pomoćni trener Anđela Tripković.

Kroz ples i muziku, treneri se trude da deci približe pojam timskog rada, takmičarskog duha i ispoljavanje emocija na zdrav način. Mladi prolaze razne edukacije i uče o zdravim životnim navikama.

"Rad sa decom je nešto što me zaista ispunjava. Od malena sam znala da ću se na neki način baviti i pedagoškim radom. Ples je, takođe, jedna velika moja ljubav i to se, eto, uklopilo. Trudim se da mojim plesačima budem uzor, pedagog, pa onda trener, koreograf, prijatelj...", naglasila je Željka Trbojević, trener kluba "Jump Dance" u Somboru.

Presači "Jumpovci" su već spremni za novo međunarodno takmičenje u Beogradu a uveliko spremaju svoj jubilarni koncert sa kojim će na Svetski dan plesa, 29. aprila obeležiti desetu godišnjicu uspešnog rada.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.