ponedeljak, 26 februar 2024 05:53

Somborac Dušan Beslać nastupio za reprezentaciju Srbije

 

Dušan Beslać, somborski košarkaš zaigrao je protekle nedelje za reprezentaciju Srbije protiv selekcije Finske u meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2025.godine.

Pitanje koje se proteklih dana spominjalo u srpskim medijama je ko je Dušan Beslać? Momak rođen 1998. godine u Somboru.

Profesionalnu karijeru započeo je u Smederevu, igrao je četiri godine za beogradski Dinamik, a potom i tri sezone za novosadsku Vojvodinu u kojoj je bio najbolji igrač. U poslednjoj takmičarskoj godini u Novom Sadu po utakmici je postizao 21.4 poena i 7.3 skoka, uz 42% uspešnosti u šutu sa distance, što mu je omogućilo da ponese epitet MVP igrača domaće lige. Iako je po ugovoru još jednu sezonu bio vezan za Vojvodinu, uprava kluba mu je izašla u susret i pustila ga da karijeru nastavi u inostranstvu.

Od ove sezone nastupa za ruski Autodor. Odigrao je svih 27 mečeva, sve duele je počeo kao starter. Prosečno beleži 9.9 poena po meču, uz 4.3 skoka. Protiv Finske Dušan je na parketu proveo 19 minuta, dao 7 poena, uz 2 skoka i ostaje da se vidi hoće li biti u sastavu za naredni meč sa Gruzijom koji je na programu sutra, u ponedeljak, od 18 časova.

Izvor: somborsport.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.