subota, 24 februar 2024 07:05

U okolini Sombora planira se gradnja staračkog doma za 48 osoba

Gradnja staračkog doma planira se u naselju Žarkovac kod Sombora, a na javnom uvidu je projekat urbanističko-arhitektonske razrade lokacije.

U pitanju je izgradnja ustanove sa kombinovanom uslugom smeštaja, ishrane, nege i lečenja za starije osobe ili hendikepirana lica P+1, tri objekta paviljona - četiri dvokrevetna apartmana P+0, objekta za zdravstvenu trijažu P+0, vešernice/ostave/mrtvačnice P+0, trafo stanice/dizel agregat P+0 i gasne podstanice P+0 u okviru kompleksa.

Ustanova sa kombinovanom uslugom smeštaja, ishrane, nege i lečenja za starije osobe ili hendikepirana lica P+1 smeštena je u središnjem delu kompleksa. U prizemlju objekta su smešteni dnevni prostor sa trpezarijom, kuhinja, smeštajni deo i komunikacije. Ovde se nalaze i elektronska čitaonica, toaleti za korisnike, čajna kuhinja, soba za negovateljice, prostorija za REK.

Smeštajni deo čine dva identična bočna krila u kojima je smešteno po četiri dvokrevetne i četiri jednokrevetne sobe - za 24 osobe. Sobe imaju izlaz na linijske zajedničke terase i to po četiri sobe na jednu terasu.

Na spratu se nalaze kancelarije, prostorije uprave, radnookupaciona zona i horizontalne i vertikalne komunikacije.

Ukupna razvijena BRUTO površina objekta je 1.408 m2.

U okviru paviljona nalaze se po četiri jednosobna dvokrevetna aprtmana sa čajnom kuhinjom i kupatilom - za 24 osobe. Upitanju su tri prizemna objekta. Ukupna BRUTO površina jednog objekta je 159 m2 (za tri objekta 477 m2).

Objekat zdravstvene trijaže P+0 (bruto 113 m2)u prizelju sadrži ordinaciju, fizioteraoiju, sobu sa izolacijom, sobu za medicinsku sestru, svlačionice, toalet i čekaonicu.

U okviru objekta vešernice/ostave/mrtvačnice P+0 (bruto је 77 m2) u prizemlju su smešteni prostorija za čistačicu, vešernica, prostorija za domara i prostorija mrtvačnice.

U okviru gasne podstanice P+0 (bruto 19m2) predviđen je smeštaj opremem potrebne za funkcionisanje centralnog grejanja u objektu.

Dvorišni deo parcela je namenjen internoj saobraćajnici, parkinzima i zelenilu.

Ukupan broj parking mesta je 30.

Investitor je privatno lice, a za urbanistički projekat bio je zadužen Arhitektonsko urbanistički atelje 34

Javni uvid traje do 8. marta.

Izvor: ekapija.com

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.