četvrtak, 08 februar 2024 06:57

"PRIČA O GRADU KOJI TRAJE": Dejan Petrović i "Big bend" za Dan Sombora

Pod sloganom „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“, nizom manifestacija Sombor će obeležiti Dan grada.

Inače, Dan grada Sombora slavi se 17. februara u spomen na dan kada je pre 275 godina dobio status slobodnog kraljevskog grada. Programom, koji će trajati do 16. do 19. februara obuhvaćen je veliki broj sportskih takmičenja, muzičkih koncerata, izložbi i predstava za decu i odrasle. Pored toga, tu su stručna predavanja, radionice i prezentacija Sombora kao grada sa bogatim kulturnim sadržajem.

Program počinje u petak, 16. februara fudbalskom utakmicom "Duel stogodišnjaka" , a nastavlja se programom „Od praokeana do panonske ravnice“ u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, promocijom monografije „Vizija slobode“ u Istorijskom arhivu Sombor i predstavom „Čorba od kanarinca“ u KC „Laza Kostić“.

U subotu, 17. februar, posetioci će moći da pogledaju izložbu „Šetnja Glavnim sokakom“ a potom ćebiti održana svečana akademija „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“. U večernjim časovima pripremljen je MMA turnir, nakon kojeg će na Trgu Svetog Trojstva nastupiti „OK bend“ i Dejan Petrović i „Big Bend“.

U nedelju, 18. februara, održaće se manifestacija „Vek somborskih rvačkih Olimpijaca“ povodom 100 godina od prvog nastupa somborskih rvača na Olimpijadi, biće organizovan program obilaska gradskog jezgra. U večernjim časovima, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ održaće se gala koncert profesora i učenika Muzičke škole.

U ponedeljak, 19. februara, biće priređena radionica za decu „Sombor kroz azbuku“ u Gradskoj biblioteci, interaktivna izložba „Dva veka prirodno – naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“ i pozorišna predstava „Ćelava pevačica“ u Narodnom pozorištu.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.