sreda, 31 januar 2024 06:15

Dragana Jovanović sportista godine Sombora po drugi put

Sportski savez grada Sombora, uz podršku Grada Sombora, u Narodnom pozorištu Sombor organizovao je svečano proglašenje „Izbora sportiste grada Sombora“ za 2023. godinu.

„Sportski savez grada Sombora je i ove godine uložio napor da na jednom zasluženo svečanom skupu organizuje izbor sportiste grada za uspehe koje ste, baveći se sportom, postigli tokom godine. Sportisti pripadaju posebnom soju lјudi koji su spremni da uvek idu napred i neodustajući pomeraju granice. Mi kao Grad obezbeđujemo sredstva za funkcionisanje klubova, za odlazak na takmičenja, stipendiramo najtalentovanije sportiste i trenere, ulažemo u sportske objekte, ali učinićemo i dodatni napor da obezbedimo još više i bolјe uslove za sve one koji grabe napred. Pre samo nekoliko dana, na Bogojavlјenje, bio je leden dan, a voda izuzetno hladna i u takvim uslovima plivanje za Časni krst bio je veliki izazov. Ipak, 56 najhrabrijih nije želelo da odustane i odlučni da istraju i isplivaju najprestižnija 33 metra, u tako teškim uslovima dali su svoj doprinos proslavi jednog od najvećih hrišćanskih praznika. Takav duh je i među vama. Pobednički duh koji ne odustaje. Želim da vam poručim da Grad Sombor stoji uz sve vas i kao partner i kao oslonac. Hvala vam na svim trenucima kojima ste slaveći svoje sportske uspehe, proslavlјali ime Sombora“, rekao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković u svom obraćanju.

Nagradu za Sportistu godine za 2023. godinu dobila je Dragana Jovanović iz BK „Sombor“, po drugi put, a nagradu je uručio predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić. Dragana Jovanović je juniorska vicešampionka Evrope, juniorski prvak Balkana i juniorski prvak Srbije.

U kategoriji olimpijskih sportova za najbolјeg pionira proglašen je David Mazinjanin iz FK „Radnički“, drugo mesto osvojio je Kristian Dobi, a trećeplasirani je Srđan Todorović , oba takmičara takođe članovi FK „Radnički“ Sombor. Najbolјa pionirka je Anja Loknar iz Kajak kluba „Dunav“ Bezdan, drugoplasirana je Milica Zanze iz Atletskog kluba „Maraton“, a trećeplasirana je Anastasija Gubica iz Kajak kluba „Sombor. U kategoriji kadeta, najbolјi kadet je Gavrilo Marković iz BK „Lotus“, drugo mesto dele Gregor Sekulić iz AK „Maraton“ i Vuk Perović iz KK „Dunav „Bezdan, a trećeplasirani je Lazar Dedić iz RK „Soko“. Najbolјa kadetkinja je Žofi Horvat iz KK „Dunav“ Bezdan, drugoplasirana je Nataša Lukić iz BK „Sombor“, a trećeplasirana je Manuela Sekulić iz AK „Maraton“. U kategoriji juniora, najbolјi junior je Nikolas Andrić iz KK „Dunav“ Bezdan, drugoplasirani je Nikola Bogatinovski iz BK „Sombor“, a trećeplasirani je Velјko Ristić takođe iz BK „Sombor“. Najbolјa juniorka je Dragana Jovanović iz BK „Sombor“, drugoplasirana je Marija Lukić iz BK „Sombor“, a trećeplasirana je Tina Pelajić iz KDT „Radnički“. U kategoriji seniora, najbolјi senior je Jovan Nikolić iz BK „Sombor“, drugoplasirani je Ervin Holpert iz KK „Sombor“, a trećeplasirani je Omer Ametović iz BK „Sombor“. Najbolјa seniorka je Kristina Bedeč iz KK „Sombor“, drugoplasirana je Eleonora Nađ iz KK „Dunav“ Bezdan, a trećeplasirana je Sara Milјković iz BK „Sombor“.

U kategoriji neolimpijskih sportova Vedran Jurić iz Karate kluba „Somborac“ proglašen je za najbolјeg pionira, Mihaela Maria Horvat iz Sportskog kluba „Figura“ za najbolјu pionirku. Najbolјi kadet je Đorđe Hristov iz Karate Kluba „Somborac“, a kadetkinje Sofija Pezelј iz Sportskog kluba „Figura“ i Kristina Kosanović iz Karate kluba „Somborac“. Najbolјi junior je Vojin Vitković iz Džudo i sambo kluba „Bačka“, a juniorka Katarina Blažev iz SBK „Spider“. Najbolјi senior je Vid Zubić iz Somborske Arene.

Najbolјi trener u kategoriji olimpijskih sportova je Stojan Knežević iz BK „Sombor“., a u kategoriji neolimpijskih sportova trener godine je Vlatko Belovuković. Najbolјa ekipa u kategoriji olimpijskih sportova je podelјena između BK „Sombor“ i KK „Džoker“, a u kategoriji neolimpijskih sportova, najbolјi je Boćarski klub „Ravangrad“.

Najbolјi pojedinac u ekipnoj konkurenciji olimpijskih sportova u kategoriji pionira je Nemanja Kvrgić iz FK „Žak“, u kategoriji kadeta najbolјi je Vidan Jerotijević iz FK „Ravangrad 2018“, u kategoriji juniora najbolјi je Aleksa Stanojević iz KK „Džoker“ i u kategoriji seniora najbolјi je Aleksa Brbaklić iz KK „Džoker“.

U kategoriji školskog sporta najuspešnija pionirka je Jana Knežević iz OŠ „Avram Mrazović“ Sombor, najuspešniji pionir je Mihajlo Aleksić iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor. Najbolјi nastavnik je Katarina Naumov iz OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, a najuspešnija škola je OŠ „Dositej Obradović“. Najuspešnija omladinka je Valentina Ostrogonac iz Srednje tehničke škole, najuspešniji omladinac je Mihajlo Katanić iz Gimnazije „Velјko Petrović“, najbolјi profesor je Milan Marić iz Gimnazije „Velјko Petrović“, a najuspešnija škola je Gimnazija „Velјko Petrović“ Sombor.

U kategoriji sportske rekreacije nagrade su pripale Tijani Kabić, Jeleni Čortan, Svetlani Čule i Zoranu Iliću iz ARSU „Sledi me“. U kategoriji sportisti sa invaliditetom priznanje je uručeno Srđanu Vucelјi i Vinku Lemiću iz Sportskog udruženja za inkluzivni džudo „SENSEI – IN“ Sombor.

Specijalno priznanje za unapređenje, veliki doprinos i razvoj sporta u Somboru dobili su Želјko Jovišić, Milan Marić, Sava Zatezalo i Slavko Skušek.

Nagrada za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta pripala je košarkašu Nikoli Jokiću, košarkašu „Denver Nugetsa“, kao i Dejanu Kovačeviću, boćaru BK „Novi Beograd“ i svetskom prvaku u boćanju u disciplini miks krug.

Svečanost je ulepšao nastup Sare Stanimirović i Nemanje Vukićevića, učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor.

 

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.