četvrtak, 25 januar 2024 04:07

Gradsko veće Sombora: Turističkoj organizaciji preko 55 miliona dinara

Gradsko veće grada Sombora održalo je 193. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka.

Između ostalog, utvrđen je Predlog plana kvaliteta vazduha Grada Sombora za period od 2024. do 2029. godine. Plan kvaliteta vazduha je planski dokument kojim se utvrđuju faktori koji utiču na kvalitet vazduha, a pored toga, utvrđuje se i dosadašnje stanje kvaliteta na osnovu podataka merenja, te se ukazuje i na izvore zagađenja. Najznačajniji deo Plana je propisivanje mera koje bi trebalo preduzeti radi pobolјšanja kvaliteta vazduha.

Gradski većnici su prihvatili ponudu JKP „Zelenilo“ Sombor za izgradnju teretane na otvorenom za MZ „Crvenka“ u naselјu Goge, kao i ponudu za izgradnju teretane na otvorenom u ulici Radivoja Ćirpanova na teritoriji MZ „Mlake“. Oba projekta izabrali su građani putem participativnog budžetiranja, a teretane na otvorenom obuhvataće po sedam sprava za vežbanje.

Na 193. sednici, usvojen je usklađeni finansijski plan Turističke organizacije grada Sombora za 2024. godinu. Ukupan iznos za finansiranje TOGS-a predviđen budžetom Grada Sombora za 2024. godinu iznosi nešto više od 55 miliona dinara.

Pored toga, Gradsko veće odobrilo je sredstva za potrebu sufinansiranja projekta „Nauči Nemački“, koji sprovodi Humanitarno udruženje Nemaca „Gerhard“ Sombor. Izdvojena sredstva za sufinansiranje ovog projekta iznose 1.682.000 dinara, a realizuje se u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.