četvrtak, 25 januar 2024 05:05

47. Međunarodni sajma peradarstva u Somboru - besplatne karte za decu i davaoce krvi

U zgradi Županije, juče je održana konferencija za medije povodom održavanja 47. Međunarodnog sajma peradarstva koji će trajati od 26. do 28. januara u prostorijama nekadašnjeg tržnog centra „Ziper“. Konferenciji su prisustvovali zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljilјana Tica, direktor Međunarodnog sajma peradarstva Igor Gromilović i direktorica Turističke organizacije grada Sombora Zdenka Mitić.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Ljilјane Tice, ove godine će se podeliti 5.000 besplatnih karata za decu koja žele da posete sajam, a kao novina, podeliće se i 100 besplatnih karata za sugrađane koji budu želeli da učine humano delo i dobrovolјno daju krv.

„Sa zadovolјstvom želim da najavim Sajam peradarstva koji se održava po 47. put u našem gradu i koji okuplјa veliki broj izlagača sitnih životinja, ali i zainteresovanih posetilaca. Ovo je jedinstvena manifestacija takvog karaktera koja se održava u našem gradu i naši sugrađani sa nestrplјenjem očekuju dan otvaranja“, izjavila je zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica.

Organizator Sajma peradarstva Igor Gromilović, zahvalio se lokalnoj samoupravi na saradnji i podršci, te rekao nešto više o samoj manifestaciji.

„Uz pomoć lokalne samouprave i Turističke organizacije grada Sombora obezbedili smo jedan zaista lep prostor za potrebe sajma. Posetioci će moći da pogledaju preko 2.500 eksponata golubova, ptica, ukrasne živine i drugih. Pored toga, Sombor će biti domaćin i državnog prvenstva sitnih životinja, kao i 4. Memorijala „Prim. dr Zoran Parčetić“, na šta smo jako ponosni“, izjavio je Gromilović.

Na sajmu se očekuju izlagači iz Makedonije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i dr. Zvanično otvaranje sajma je predviđeno za petak 26. januara u 13 časova, a prvog dana biće otvoren do 20 časova. U subotu 27. januara, sajam će za posetioce biti otvoren od 08 – 20 časova, dok će u nedelјu biti otvoren od 05 – 12 časova.

Organizator sajma je Društvo odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“ pod pokrovitelјstvom Grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.