sreda, 06 decembar 2023 09:35

U toku asfaltiranјe puta Bački Monoštor – Kupusina

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Đorđe Zorić, posetili su Bački Monoštor i tom prilikom obišli radove na asfaltiranju lokalne saobraćajnice od Bačkog Monoštora do Kupusine. Tokom obilaska gradilišta, gradonačelnik Ratković je razgovarao sa predstavnicima izvođača radova ispred „Ekstra Auto Transport“ d.o.o. Vrbas o dinamici radova i očekivanom završetku izgradnje ovog lokalnog ali veoma važnog puta.

„Danas smo obišli radove na asfaltiranju nosećeg sloja asfalta na deonici puta između Bačkog Monoštora i Kupusine. Asfaltirano je oko jednog kilometra, a verujem da ako nam vremenski uslovi dozvole, nakon prvog sloja možemo početi asfaltiranje i drugog, odnosno završnog sloja asfalta. Po završetku radova, Grad će uraditi odbojne ograde kako bi korisnici ove saobraćajnice bili što bezbedniji, a takođe, Zimska služba je uvrstila ovaj put u svoje održavanje, tako da kada se otvori za saobraćaj, ova deonica će biti održavana kao i ostale saobraćajnice na teritoriji grada Sombora“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Nakon završenih pripremnih radova koji su podrazumevali nasipanje peskovitog šlјunka i droblјenog kamenog agregata, u toku su radovi na asfaltiranju nosećeg sloja asfalta u dužini od 5,3 kilometra i širine 5,5 metara. Predstavnik Mesne zajednice „Bački Monoštor“, Dalibor Forgić, zahvalio se Gradu Somboru i AP Vojvodini na ulaganjima i dodao da će ovaj put biti od velikog značaja za sve stanovnike Bačkog Monoštora i Kupusine, ali i šire.

„Zahvalјujem se Gradu Somboru i Autonomnoj pokrajini Vojvodini jer su prepoznali značaj ovog puta koji se danas asfaltira. Monoštorci su mogli samo da sanjaju da će se ovaj put jednog dana uraditi, ali nakon višedecenijske želјe, napokon možemo da kažemo da će se ta želјa i ostvariti. Ovaj put ima veliki značaj za povezivanje Bačkog Monoštora i Kupusine, odnosno opštine Apatin i Grada Sombora i još jednom se zahvalјujem gradonačelniku Ratkoviću i njegovim saradnicima što su pomogli da se ovaj projekat i realizuje“, izjavio je Forgić.

Dužina puta od Bačkog Monoštora do Kupusine iznosi 10,5 kilometara, a projekat sufinansiraju Uprava za kapitalna ulaganja APV i Grad Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.