subota, 02 decembar 2023 05:46

Održana prodajna izložba „Iskoračimo zajedno“ u Sokolskom domu u Somboru

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Udruženje za pomoć mentalno nedovolјno razvijenim osobama grada Sombora, uz podršku Grada Sombora je organizovalo prodajnuizložbu pod nazivom „Iskoračimo zajedno“. Na izložbi su predstavnici nekoliko udruženja koja okuplјaju osobe sa invaliditetom sa teritorije grada, ali i šire, prikazali svoje radove i rukotvorine, a zainteresovani posetioci su mogli da ih kupe i da na taj način podrže njihov rad. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je tom prilikom razgovarao sa izlagačima i predstavnicima udruženja.

Na izložbi su ponuđeni predmeti koje su napravili članovi: Saveza gluvih i nagluvih organizacije Sombor, Udruženja slepih, Udruženja Ahondroplazije, Udruženja za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“, Udruženja obolelih od multiple skleroze „Zapadna Bačka“, Dnevnog boravka pri ŠOSO „Vuk Karadžić“, Učeničke zadruge „Pčelica“ ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“, Društva invalida za cerebralnu i dečiju paralizu, Udruženja ratnih i vojnih invalida, Udruženja za pomoć MNRO grada Sombora, kao i gostujućih udruženja: Udruženja za pomoć MNRO „Zlatna barka“ Odžaci i UD „Mali princ“ Apatin.

Godišnje obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom proglašeno je 1992. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Cilј obeležavanja je promovisanje prava osoba sa invaliditetom u svim sferama društva i razvoja i povećanja svesti o položaju osoba sa invaliditetom u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sajamski popusti kod većine domaćih turističkih agencija traju još dan, dva, a grčka letovališta su na startu najtraženi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.