nedelja, 19 novembar 2023 08:19

Obeleženi Dani hrvatske kulture 2023 u Somboru

U Velikoj sali Gradske kuće održana je završna manifestacija u okviru Dana hrvatske kulture, u organizaciji Udruženja građana „Urbani Šokci“ i uz podršku Grada Sombora. Događaju je prisustvovao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom dobio priznanje u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju hrvatskog i šokačkog kulturnog nasleđa, kao i za dugogodišnju saradnju i podršku u njihovom radu.

Prema programu, prikazana je monografija Udruženja pod nazivom „Urbani Šokci u zrnju godina“, a gostima se obratila i predsednica Udruženja Marija Šeremešić koja je govorila o postignutim rezultatima, među kojima su objavlјivanje 16 knjiga i 5 zbornika, 14 održanih međunarodnih okruglih stolova i druge aktivnosti. Veče su ulepšali nastupi ŽPS „Kralјice Bodroga“ Bački Monoštor, mali monoštorski tamburaši HKUD „Vladimir Nazor“ Sombor, Bodroški bećari KUDH „Bodrog“ Bački Monoštor i ostali.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveta, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Matice Hrvatske i predstavnici kulturno-umetničkih društava Sombora i Gornjeg Podunavlјa.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.