subota, 18 novembar 2023 07:06

Oglasio se dežurni lekar nakon sudara vozova: 6 teže povređenih, 50 osoba primljeno u Dom zdravlja

Kako je naveo dr Dejan Mićanović, kod povređenih u sudaru vozova su uglavnom konstatovana nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta, odnosno grudnog koša

Dežurni lekar Dejan Mićanović, načelnik službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Odžaci rekao je da šest teže povređenih osoba u sudaru putničkog i teretnog voza između Ratkova i Lalića, transportovani ka bolnicama u Novom Sadu, Somboru i Subotici.

Doktor Mićanović je izjavio da je hitna služba u Odžacima zbrinula pedesetak povređenih, koji su dalje u zavisnosti od stepena povreda usmeravani ka bolničkim centrima. Prema njegovim rečima, jedno lice je zbog teških povreda glave transportovano u urgentni centar KCV u Novom Sadu, dok su tri teže povređene osobe, van životne opasnosti, prebačene u OB Dr Radivoj Simonović u Somboru. Mašinovođa i kondukter upućeni su na dalje lečenje u subotičku Opštu bolnicu.

Odžačka hitna medicinska služba je na mesto nesreće uputila ekipe u tri vozila, kojima su se pridružila i dva saniteta Doma zdravlja, za dopremanje lakše povređenih. Pomoć su u transportu, rekao je doktor Mićalović, pružili pojedini meštani i rođaci putnika, On se zahvalio somborskoj hitnoj službi koja je odžačkoj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavila dva vozila hitne pomoći.

Izvor: telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.