subota, 18 novembar 2023 07:03

Sudarila se dva voza kod Odžaka, 50 osoba povređeno od toga dve teže, istraga u toku

U mestu Ratkovo kod Odžaka večeras je došlo do železničke nesreće, kada su se sudarili putnički i teretni voz. Više osoba je povređeno, a prema prvim informacijama, nema poginulih.

Iz Somborske bolnice kažu da se u njihovoj bolnici trenutno nalazi 50 osoba koje su povređene u železničkoj nesreći, od kojih su dve osobe teže povređene.

Iz MUP-a kažu da je nesreća prijavljena oko 19 časova i 10 minuta.

Oni su, takođe, potvrdili da ma povređenih i da se oni prevoze u dom zdravlja u Odžacima i u bolnicu u Somboru, a uviđaj je još u toku.

Putnički voz naleteo je sa zadnje strane na teretni voz u mestu Ratkovu, prenosi RTS.

Od siline udara putnički voz je izleteo iz šina.

Prema rečima svedoka, vatrogasci izvlače mašinovođu i konduktera.

Niko nije javio putničkom vozu da je teretni povaren i da stoji na pružnom prelazu prema Laliću, pa je putnički voz u punoj brzini udario teretni, saznaje Danas.

Prema izjavama dva svedoka koji su stigli u somborsku bolnicu, teretni voz je bio pokvaren pa ga je putnički voz sustigao i udario otpozadi dok je stajao na šinama.

„Infrastrukture železnice Srbije“ navode da je povređeno pet osoba – četiri putnika i mašinovođa koji je povredio rame.

Iz urgentnog prijema Somborske bolnice kažu da im je javljeno da u njihovu ambulantu treba da stigne petoro-šestoro povređenih, kaže za Danas doktor u somborskoj bolnici Aleksandar Dikić.

Prema prvim informacijama, nema nastradalih u železničkoj nesreći.

Prema prvim izveštajima, uzrok sudara bio je ljudski faktor, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za udes.

Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP i Hitna pomoć, navodi se u saopštenju.

I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.